Pripremljen prostor u Hali Čair za 1.000 kreveta

NIŠ

  Grad Niš pripremio je u Sportskom centru “Čair” prostor za postavljanje 1.000 ležajeva za lečenje pacijenata koji su oboleli od korona virusa, sa blagom kliničkom slikom. Gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović rekao je da je grad učinio sve što je bilo potrebno kako bi Vojska Srbije sutra krenula sa postavljanjem ležajeva u Čairu koji će biti stavljeni u nadležnost zdravstvenih institucija.

                                U samoj hali “Čair” postavljena nova podloga i obezbeđen dovoljan broj toaleta i kabina za tuširanje. Pored svakog kreveta nalaziće se natkasna, a biće obezbeđen 24-časovni internet i veći broj televizora. Poseban prostor namenjen je za rekreaciju”, izjavio je dr Žarko  Ranković, koordinator Štaba za vanredne situacije grada Niša.

                                Za sada nisu predviđeni paravani između kreveta, zato što prostor u hali “Čair” nije tako veliki kao prostor na sajmu u Beogradu.

                                   “Svi oboleli biće pod 24-časovnim nadzorom lekara. Ukoliko se nekom od pacijenata stanje pogorša biće prebačen u Klinički centar Niš na dalje lečenje”, kazao je Ranković.

                                      Prema njegovim rečima, sa epidemiloškog aspekta nikome od obolelih se ništa ne može dogoditi zbog toga što je smešten u prostoru sa velikim brojem drugih lica zbog toga što su svi oboleli od istog virusa.

                                    Ukoliko bude majki sa decom za njih će biti obezbeđen poseban ptrostor.

                                     Ranković je dodao da svi moraju da shvate da je vanredno stanje i da je svrha ovoga što se sada radi da se spreči dalje prenošenje infekcije.

                                      Prema njegovim rečima, Niš ima dovoljan broj lekara, sestara i volontera za lečenje obolelih od korona virusa, a ukoliko bude potrebe biće angažovani i lekari iz mesta koja gravitiraju Nišu.

U Nišu su od korona virusa do sada obolele 42 osobe, od kojih se 13 nalazi na bolničkom lečenju, a 29 su na kućnom lečenju.

Neka Vaš komentar bude prvi na "Pripremljen prostor u Hali Čair za 1.000 kreveta"

Ostavite komentar