Pripreme za fudbalsku jesen i za sudije

LESKOVAC-NIŠ-VLASOTINCE

Pred nastupajuću prvenstvenu fudbalsku sezonu u Nišu u sredu je održan obavezni Seminar za sudije i delegate zone ,,Jug” u organizaciji Stručne strukovne orrganizacije sudija Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. U radu rukovodstva seminara učetvovali su: Dragan Radović, Bratislav Ranđelović, Spasoje Ilić, Dejan Najdić, Milan Minić i Aleksandar Komadinić. Opšta je ocena da je ovaj seminar za sudije i delagate organizovan na potrebnom nivou i to, baš, u vremenu kada su na snazi privremene mere u FSRIS.
Dragan Radović prisutne je upoznao sa nastalim promenama u Pravilima fudbalske igre, dok je Dejan Najdić, koji će u narednoj prvenstvenoj sezoni biti analizator suđenja u zoni ,,Jug” održao izuzetno kvaliteno predavanje za delegate i posmatrače koji će ocenjivati rad sudija, kako bi njihove ocene bile zaista realne i u okviru istinskih dešavanja na samom terenu.

Početna ocena za sudije je 8,4 a na vama je da, na osnovu prikazanog deljenja fudbalske pravde sudijama udelite ocenu koju vi smatrate adekvatnom shodno onome što su oni pokazali na samom terenu. To je poprilično odgovorna obaveza za sve one koji će ocenjivati učinak sudijske trojke, ali ja se nadam da će aršini prilikom ocenjivanja biti na odgovarajućem nivou – bio je jasan Dejan Najdić, analizator za suđenje u zoni ,,Jug” i sam, nekada, uspešan fudbalski sudija.

Nišlija Bratislav Ranđelović, posle nekoliko uspešnih sezona u radu kao komesar za takmičenje i ove fudbalske sezone biće u istoj ulozi, pa je tako on, praktično, i uspešni veteran u obavljanju ove dužnosti.

Upozoravam sve delagate da svoje eventualne otkaze o sprečenosti odlaska na utakmicu da najave na vreme, a to je utorak do 12 časova i na odgovarajući način preko Kometa, koji posle odigrane utakmice morate uraditi na vreme, da ne bi to činili naknadno ,,otključavajući” Komet – bio je jasan Bratislav Ranđelović, komesar za takmičenje, koji je jedini, od prošle sezone ostao u takmičarskim organima FSRIS.
Posle nedavnog odlaska u ,,sudijsku fudbalsku penziju”, kako na domaćoj tako i internacionalnoj fudbalskoj sceni, u ulozi pomoćnog sudije Milan Minić, sigurno će svojim znanjem i iskustvom biti zdušna pomoć mladim sudijskim naraštajem, što je već i na ovom seminaru pokazao nadgledajući sudije kandidate za 2.kategoriju, koji su, inače, na ovom seminaru imali probni test.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare