Pripreme u slučaju velikih padavina

VRANJE

U Vranju je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo reči o preduzimanju preventivnih i operativnih mera na sprečavanju posledica usled eventualnih velikih količina padavina tokom maja.

Doneti su zaključci, kojima su nadležne službe Gradske uprave, javna komunalna preduzeća i ustanove stavljeni u pripravnost za preduzimanje potrebnih mera u slučaju velikih kiša.

Naloženo je Stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje  od poplava da redovno prati stanje na terenu. Neophodnoje da obilazi kritične lokacije na rečnim vodotokovima i sačini izveštaj sa predlogom za preventivno dejstvo na eventualno ugroženim lokacijama.

Odeljenjima za inspekcijske poslove i Komunalne policije dat je nalog da redovno prate stanje na rečnim vodotokovima,  a posebno u periodu od 12. do 15. maja i preduzimaju mere iz delokruga svoje nadležnosti. Na sednici je doneta i preporuka preduzeću ,,Kruševacput“ da zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta, bujičnih voda obezbedi pojačani nadzor i angažovanje mehanizacije   na  održavanju puteva, a posebno državnog putnog pravca II A reda broj 227, odnosno Vranje-Vlase na području Poljanice.

Sednicom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare