Pripremaju teren za jeftine stanove za vojsku i policiju

NIŠ

Za izgradnju jeftinih stanova u Nišu za pripadnike vojske i policije, čija bi gradanja, kako je ranije najavljeno, trebalo da počne na proleće,  u razmatranju su dve lokacije. Jedna lokacija je kompleks “Adrija” ,  a druga kod  kasarne “Stevan Sinđelić.  Gradsko veće usvojilo je  na poslednjoj sednici dopunu programa o uređenju građevinskog zemljiišta I Plana detalje regulacije kompleksa “Adrija”,  koji omogućavaju dalju proceduru i “pripremu terena “ za ove stanove.

Da bi se omogućila izgradnja stanova, potrebno je detaljno ispitati oba terena.  Lokacija kod kasarne “Stevan Sinđelić” kod Elektronskog fakulteta je opremljena i prema analizama moguće je graditi 200 stanova a kod druge lokacije, Adrije , deo od 17 hektara između budućeg Somborskog bulevara i kasarne “Knjaz Mihailo” na Panteleju se još ispituje površina, kao I šta se sve može graditi I šta je potrebno graditi I koliki broja stanova ”, objašnjava  sekretar Sekretarijata za investicije u Nišu, Vanča Dimitrov.

Prvo se radi postupak izrade urbanističke dokumentacije, vrše geodetska snimanja i proverava da li su lokacije dobre za stanovanje, dodaje Dimitrov

Grad je konkurisao kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za te dve lokacije.

Donošenjem ovih odluka omogućiće se I prikupljanje dokumentacije za nastavak radova na rekonstrukciji stadiona „Čair“ za šta je obezbeđena i građevinska dozvola. Stvoreni su uslovi da Grad Niš konkuriše kod Ministarstva sporta za finansijska sredstva da bi se projekat dovršio.

“ Omogućiće se da se završi istočn, južna I severna tribina a istovremeno stvorićemo uslove da može da se uradi projektba dokumentacija za natkrivanje tog dela stadiona2, dodao je Dimitrov.

Većnici su na sednici upoznati i sa rezultatima poslovanja javnih preduzeća od 1. januara do 21. decembra 2017. godine. Analize poslovanja javnih gradskih preduzeća će biti dostavljene Ministarstvu privrede.

Rečeno je da su sva preduzeća poslovala u skladu sa planom, osim JKP „Gorica“ koja je u toku protekle godine poslovala sa gubitkom od više od 51, 5 milion dinara. Podrobnije podatke o poslovanju Gorice novinari koji su prisustvovali Gradskom veću nisu dobili I pored insistiranja da im neko od nadležnih odgovori na pitanja o poslovanju ovog preduzeća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare