Pripadnicima Romske nacionalne manjine uručeni sertifikati

VRANJE

Pripadnicima romske nacionalnosti, koji su završili kurseve za različita zanimanja u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština“, u petak, su uručeni sertifikati.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja pripadnika nacionalnih manjina, pre svega Roma, za sprovedene obuke.

Ona je podsetila da je to nastavak aktivnosti, u okviru projekta koji traje već dve godine.

„Drago mi je da ste uspešno završili još jedan ciklus edukacije, koji će vam omogućiti prijavu na tržište rada, a samim tim otvoriti mogućnost za dobijanje posla. Ovo je dokaz da lokalna samouprava podjednako brine o svim građanima u cilju poboljšanja i unapređenja uslova života. Za ove namene iz bužeta grada izdvojeno je skoro milion dinara. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da pruža svaki vid pomoći i podrške, u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici”, rekla je Jović.

Dodeli sertifikata prisustvova je i gradski većnik Dejan Ivanović koji je kazao da je uspešno završen još jedan deo procesa prekvalifikacije i dokvalifikacije pripadnika romske nacionalne manjine sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

„Ovaj ciklus obuke trajao je dva meseca i obuku je završilo 50 kandidata za zanimanja frizer, fizioterapeut, kozmetičar, kuvar. Na ovaj način mladim Romima i Romkinjama smo pomogli da se edukuju i dobiju sertifikate. Samim tim, otvorena je mogućnost za pokretanje sopstvenog biznisa ili zapošljenja u privatnom ili javnom sektoru. U narednom periodu nastavićemo sa ovakvim aktivnostima u cilju ekonomskog osnaživanja i poboljšanja života i rada pripadnika nacionalnih manjina”, zaključio je Ivanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare