Prijemni za specijalizovana odeljenja niških gimnazija od 8. do 14.juna

NIŠ

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da centralizovano onlajn prijavljivanje učenika za prijemne ispite za upis u specijalizovane gimnazije i umetničke škole, osim za sportska odeljenja, za školsku 2020/2021. godinu počinje danas i traje do četvrtka, 21. maja, od 8 do 20 časova.

                           Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće održani 8. i 9. juna u 10 časova. Takvih odeljenja ima u gimnazijama “Svetozar Marković” u kojoj se nastava delimično odvija na engleskom i francuskom jeziku, “Bora Stanković” gde se u bilingvalnom odeljenju nastava odvija na engleskom i u “Stevan Sremac” gde se nastava odvija na nemačkom jeziku.

                          Prijemni ispit za specijalizovano matematičko odeljenje u Gimnaziji “Svetozar Marković” održaće se u utorak, 9. juna, u 10 časova.

                          Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i učenici sa posebnim sposobnostima za fiziku polagaće prijemni ispit u sredu, 10. juna, od 10 do 12, računarstvo i matematika,  i od 14 do 16 časova, fizika.

                          Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” biće održan u četvrtak, 11. juna.

Od 10 do 12 časova polagaće se istorija, dok će se od 14 do 16 časova polagati geografija. Dan kasnije, 12.juna , i subotu, 13. juna, sa početkom u 10 časova biće održani prijemni ispiti za filološko odeljenje u ovoj gimnaziji.

                         Prijemni ispit u muzičkim školama biće od 12. do 14. juna sa početkom u 8 časova.

                          U umetničkim školama likovne oblasti, prijemni ispiti biće održani od petka, 12. juna do nedelje, 14. juna, sa početkom od 8 časova.

                          Preliminarni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do utorka, 16. juna.

                          Učenici će moći da podnesu eventualne žalbe na rezultate prijemnih ispita istog dana od 10 do 16 časova.

                          Konačni rezultati prijemnog ispita u matematičkim, filološkim, odeljenjima za fiziku, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku, biće objavljeni do srede, 17. juna.

                         Provera sklonosti za upis učenika u 7. razredu za program osnovnog obrazovanja učenika obdarenih za matematiku u Gimnaziji “Svetozar Marković” je u subotu, 20. juna, u 10 časova, kao i provera kompetencija za dvojezičnu nastavu osnovnog obrazovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare