Prijem za studente koji koji će stručnu praksu obavljati u lokalnoj samoupravi

LESKOVAC

Prijem za studente Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu , koji će stručnu praksu obavljati u Gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima priredjen je danas u Svečanoj sali grada.

Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, rekla je da lokalna samouprava želi da mladim ljudima omogući što kvalitetnije obrazovanje i bolju budućnost u našem gradu.

„Benefiti organizovanja i pohađanja prakse su višestruki. Kompanije koje organizuju praksu promovišu poslovnu kulturu društvene odgovornosti. Pružajući šansu mladim, ambicioznim studentima, poslodavci se nalaze u poziciji da prepoznaju profil kandidata koji im je potreban. S druge strane, praksa se pokazuje kao prilika da studenti nauče da primenjuju teorijska znanja koja su stekli tokom studija, kao i da steknu radno iskustvo koje će im se pokazati kao značajno u daljem radu. S obzirom da stalno usavršavanje pojedinca postaje imperativ, obavljanje prakse se pokazuje kao faza koja prethodi prvom zaposlenju.“

Studenti će do juna tekuće godine obavljati stručnu praksu u nekom od odelenja Gradske uprave ili nekom javnom preduzeću.

U ime Visoke poslovne škole strukovnih studija zahvalila se direktorka Dragana Ranđelović rekavši da su studenti ove ustanove imali prilike da i u prethodnom četvorogodišnjem periodu obave stručnu praksu u institucijama lokalne samouprave.

„Preko 300 studenata je do sada moglo da razvija svoje praktične sposobnosti u okviru različitih organizacija i dosadašnje iskustvo je pozitivno. Očekujem da će i ove godine naši studenti opravdati očekivanja mentora iz javnih preduzeća i institucija organizacija lokalne samouprave i da će nekim svojim ličnim razvojem u narednom periodu doprineti i razvoju samog grada Leskovca.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare