Prijem za polaznike vojnih škola iz niškog kraja

NIŠ

Na poziv Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, predsednik Skupštine grada,  Rade Rajković prisustvovao je u kasarni „Tvrđava“ svečanoj ceremoniji ispraćaja kandidata sa teritorije grada Niša i Nišavskog okruga, primljenih u vojne škole širom Srbije (vojne stručne škole, vojne gimnazije i vojne akademije).

Na sastanku sa načelnikom Regionalnog centra MO, pukovnikom Markovićem, predsednik je pohvalio promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka, kao i aktivnosti na sprovedenom konkursu za prijem u vojne škole. Inače, interesantan je podatak, da se od oko 1.700 prijavljenih kandidata sa teritorije cele Srbije, gotovo 30% javilo iz Niša i okoline, što govori o značaju Vojske i neraskidivosti Vojske i društva u ovim krajevima.

Predsednik Rajković je poželeo svim polaznicima uspeh i sreću tokom usavršavanja, ističući da je njihova uloga u društvu izuzetno značajna, da ih grad i država neće zaboraviti, a da je njihova odluka odraz najvećeg stepena patriotizma i hrabrosti. On je naglasio da su ovi mladi ljudi već učinili i svoje roditelje i svoju državom ponosnom, samom svojom željom za pripadanjem Vojsci Srbije.

Svečanosti su prisustvovali, osim predstavnika MO i Vojske, i predstavnici lokalnih samouprava, primljeni kandidati, njihovi roditelji i prijatelji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare