Prijem za najbolju srpsku mladu plivačicu Ninu Stanisavljević

LESKOVAC

U Svečanoj sali Grada Leskovca priređen je prijem za Ninu Stanisavljević, jednu od najtalentovanijih plivačica mlađe generaciju u Srbiji. Povod su izuzetni uspesi koje je ova Leskovčanka postigla na nedavno održanim Evropskom i svetskom juniorskom prvenstvu, kao i Evropskom juniorskom olimpijskom festivalu. Gradonačelnik Goran Cvetanović je ovom prilikom rekao da je Leskovac rasadnik mladih talenata i vrhunskih sportista i sportskih radnika koji šalju najpozitivniju sliku našeg grada u svet.

„Nina Stanisavljević poseduje ogroman potencijal, sportski duh i talenat koji je prepoznat, ali i pravilno usmeren. Ona drži preko 70 državnih rekorda i među najboljim je plivačima u svom uzrastu. Leskovčani pomno prate njene uspehe i takmičenja gde ona učestvuje. Ona, kao i drugi uspešni sportisti našeg grada, predstavlja dobar uzor i model ponašanja svoj našoj deci, jer su oni najbolji promoteri zdravog stila života i promoteri sportskog duha.“

Gradonačelnik Cvetanović je kao jednog od najznačajnijih za Ninine sportske uspehe posebno naznačio njenog trenera Dušana Veličkovića.

Zahvaljujući na prijemu Nina Stanisavljević je obećala da će nastaviti da u pozitivnom smislu predstavlja Leskovac.

„Priznajem i da je fantastičan osećaj kada oboriš neki rekord koji je star desetak godina, ili onaj koje je bio vlasništvo Nađe Higl, naše plivačice koja je bila prvak sveta. Svemu tome je predhodio naporan rad, taj rezultat nije plod slučajnosti. Inače, što se neke ishrane tiče, nemam neku posebnu ishranu, jedem ko sva druga deca. Jedina razlika je u tome što malo više unosim vitamine, jer je ipak potrebno da se izdrže naporni treninzi. Moja porodica nema nekih velikih troškova što se tiče mojih učešća na raznim takmičenjima. Klub plaća jedno takmičenje mesečno, a savez pokriva reprezentativne nastupe.“

Da nema opuštanja i spavanja na lovorikama, govori podatak da Ninu očekuje „jurenje“ norme za Evropsko prvenstvo u malim bazenima. Rok za to su novembar ili decembar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare