Prijem za maratonca Sinišu Stankovića i članove AK „Vranjski maratonci“ 

VRANJE

Maratonca Sinišu Stankovića koji je uspešno završio jednu od najzahtevnijih ultra trail trka u Evropi i svetu – UTMB, odnosno Ultra-Trail du Mont Blanc i članove AK „Vranjski maratonci“ Ivana Stankovića, Dejana Katančevića i Miloša Antića  primili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević.  

Siniša je bio jedini Srbin koji je ove godine učestvovao na ovom ultramaratonu, pa je uspeh tim pre veći. 

On je na prijemu govorio o samoj trci, uslovima i preprekama na koje je nailazio. 

„Od 2.700 učesnika trke 40 posto njih je odustalo. Stazu koja prolazi kroz tri zemlje, Francusku, Italiju i Švajcarsku, u dužini od 172 kilometra, istrčao sam za 38 sati, 12 minuta i 32 sekunde. Na taj način postao sam 11 Srbin koji je, za ovih 20 godina koliko se održava trka, uspeo da dođe do cilja“, rekao je Stanković.

 

„Ovo je veliki poduhvat i veoma mi je drago što ste na najbolji mogući način predstavili ne samo naš grad, već i Republiku Srbiju. Drago mi je, što se sve veći broj naših sugrađana uključuje u sportske aktivnosti i ako ne profesionalno onda se rekreativno bave nekim sportom. To potvrđuju brojne nagrade u individualnim i kolektivnim sportovima“, rekao je gardonačelnik. 

Milenković je dodao da Grad Vranje nastoji da unapredi sportsku infrastrukturu. Podsetio je da je na renoviranom Gradskom stadionu, napravljena profesionalna atletska staza sa tartan podlogom, što je od velike važnosti za sve maratonce, ali i one koji se bave atletskim disciplinama. 

Govorio je i o maratonima koje je lokalna samouprava organizovala u saradnji sa AK „Vranjski maratonci“. S obzirom da je zbog pandemije kovida-19 bila pauza, naredne godine ponovo će biti organizovan maraton. 

Na prijemu je gradonačalnik maratoncu Stankoviću uručio plaketu Grada za ostvaren rezultat na ovoj trci. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare