Prijem za karatistu Marjana Jankovića, svetskog prvaka

VRANJE

 

Na prvenstvu u karateu održanom  u Egeru, u Mađarskoj, Vranjanac, Marjan Janković osvojio je titulu svetskog prvaka, u kategoriji od 18 do 21 godine.

Tim povodom gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević primili su mladog sportistu, koji je učenik četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju. Marjan je imao četiri borbe i u finalu je savladao Rumuna.

,,Ovim sportom se bavim punih 12 godina i za svetsko prvenstveno svakodnevno sam se pripremao više od dva meseca“, kaže Marjan, koji je 2016. godine bio prvak Evrope.

Za Karate klub „Vranje“ i našu zemlju ovo je ogroman uspeh.

„Velika je čast predstavljati reprezentaciju Srbije i biti prvi na svetu, među 2.200 karatista iz 58 zemalja“, kaže trener Ratko Krstić.

Čestitajući na tituli gradonačelnik, dr Milenković je istakao da je ovaj mladi sportisat trasirao put ka osvajanju olimpijske medalje.

,,Potrebno je mnogo truda i odricanja da bi se postigao ovako veliki uspeh. Marjanov primer treba da motiviše i ostale mlade ljude da se bave sportom. Ponosni smo na njegov uspeh, ali i na sve sportiste koji beleže odlične rezultate na sportskim terenima. Grad Vranje će nastaviti da pruža podršku klubovima“, rekao je gradonačelnik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare