Prijem za finaliste turnira “Igrajmo za 16”

NIŠ

Fudbaleri “Market Ama” iz Niša, pobednici su našeg grada i svih gradova učesnika   Memorijalnog turnira “Igrajmo za 16”, koji se igra u spomen žrtvama nastradalim u bombardovanju zgrade RTS-a  23. aprila 1999. godine

Memorijalni turnir “Igrajmo za 16” , RTS na inicijativu porodice poginulih,  organizuje se već 18 godina. U gradovima Srbije uključujući i Niš, turnir se organizuje već 5 godina, od 2013. godine. Ove godine na turniru u Nišu je učestvovalo 16 ekipa. Kao i prošle godine pobedio je tim “Market Ama” koji će ovog vikenda učestvovati na Superfinalnom turniru koji se igra u Beogradu. U subotu ih čekaju još dve utakmice i ako pobede, protivnik u super finalu biće im ekipa „Reportažna kola“ RTS.

Tim povodom gradski većnik Branislav Kačar organizovao je prijem za našu ekipu koja će predstavljati Niš u Beogradu, na turniru čiji je takmičarski značaj mnogo manje važan u odnosu na poruku koju sa sobom nosi, a to je sećanje na tragično stradale mlade ljude, koje nikada ne smemo zaboraviti.

Od prve godine grad Niš aktivno pomaže organizaciju turnira na mnogo  načina. Pre svega  ustupa sportske objekte za održavanje takmičenja, pomaže prevoz ekipe u Beograd, a na takmičenju učestvuje i ekipa Gradske uprave.

Grad je prepoznao da je bitno da se sećamo nedužno nastradalih radnjika RTS, ali i da se kroz druženje i takmičenje promoviše sport i zdravi duh  i mali fudbal kao jedan od prepoznatljivih brendova grada Niša.

Većnik Kačar je kapitenu ekipe uručio zlatnik sa likom Cara Konstantina i fudbalske lopte, a Grad Niš će ovoj ekipi obezbediti i dresove i organizovati put do Beograda.

„Učestvovanje na turniru znači celoj ekipi i znači za sve one ljude koji su dali živote za našu zemlju. Mi smo sportisti, treniramo mali fudbal. Pobeda  u Nišu , a sada i u Beogradu nam mnogo znači“, naglasio je igrač Ivan Krstić.

„Pokrenut kao mali turnir, sada 18 godina kasnije, prerastao je u nacionalni. Od 2013. godine održava se i u osam gradova u Srbiji. Ideja je da se proširi na celu Srbiju i da ne bude pomen na 16 radnika RTS-a, već svih žrtava“, kazao je Dejan Tasić novinar niškog Dopisništva RTS-a.

Čitava Srbija kroz turnir u malom fudbalu odaje počast tragično nastradalim radnicima RTS-a ali i svim žrtvama Nato agresije na našu zemlju, uz jasnu poruku – da se nikada ne zaboravi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare