Prijem za ekipu filma „Južni vetar – ubrzanje“

VRANJE

Za reditelja filma „Južni vetar – ubrzanje“ Miloša Avramovića i glumce Miodraga Radonjića i Nenada Herakovića, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, priredili su prijem.

Ovaj najnoviji domaći filmski hit sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, u Vranju se prikazuje od ponedeljka 8. novembra. Interesovanje za film je veliko, a nakon jedne od projekcija deo protagonista se poklonio vranjskoj publici.

Govoreći o svom poslednjem ostvarenju, reditelj Miloš Avramović istakao je da su dramaturgija, režija i likovi novina u srpskoj kinematografiji, kao i da je produkciji bilo važno da bude samoisplativ, da ne zavisi od države, tim pre jer je reč o regionalnom projektu.

Rasprodate projekcije daju za pravo da budemo zadovoljni što je neposredno po beogradskoj premijeri film prikazan i u Vranju, rekla je zamenica Jović.

„Sticajem okolnosti Vranje je više od dve decenije bilo bez bioskopa. Međutim, zahvaljujući Filmskom centru Srbije, grad je dobio najsavremeniju opremu, tako da smo nakon montiranja opreme u vranjskom pozorištu, u januaru, počeli sa projekcijama i evo skoro godinu dana bioskop ponovo radi. Imamo bioskop na zadovoljstvo svih nas, ali posebno mlađe generacije, od kojih su mnogi možda po prvi put dobili priliku da gledaju filmska ostvarenja na velikom platnu. I zaista film „Južni vetar – ubrzanje“ privukao je veliku pažnju filmske publike, a posebno mladih. Verujem da će iz priče o Petru Marešu i ljudima oko njega izvući brojne pouke o iskušenjima pred koja nas život stavlja“, rekla je zamenica gradonačelnika.

Predsednik Skupštine grada Tričković je rekao da mu je veoma drago što je deo ekipe našao vremena da poseti Vranje. On se osvrnuo na kulturne tekovine grada i podsetio da se u Vranju pozorišni život odvija već 125 godina.

Na prijemu je bilo reči o samom snimanju filma, stanju u srpskoj kinematografiji, kao i on tome da se trenutno mnogo radi u domaćoj filmskoj industriji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare