Prijem za dobitnicu odlikovanja povodom Dana državnosti

VRANJE

Za doktorku Stefanu Mladenović, koordinatorku Kovid ambulante u ATD u Vranju kojoj je povodom Dana državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio odlikovanje, u upravi Zdravstvenog centra priređen je prijem.

Dr Mladenović je od marta prošle godine zaposlena u „crvenoj zoni“ u kovid ambulanti.

„Ovo je nagrada za rad, trud, za ceo Zdravstveni centar Vranje i moj grad. Posle deset meseci radnog iskustva dobila sam nagradu i jedino što mogu da kažem je da ću biti bolja i u budućem radu pokazaću da mogu da budem još bolja. Moja želja je da se usavršavam u oblasti anesteziologije i reanimacije i sada kada se setim vremena kada sam upisivala medicinu i kada su svi u porodici bili protiv toga, mogu da kažem da se moja upornost i tvrdoglavost isplatila. Medicina je moj izbor i vreme u kome živimo je prava prilika za sve nas mlade lekare da pokažemo šta znamo i šta umemo“, izjavila je dr Mladenović.

Čestitajući mladoj doktorki na ovako visokom priznanju, v.d. direktorka Zdravstvenog centra dr Ljljana Antić je rekla da je dr Mladenović od marta meseca prošle godine zaposlena u crvenoj zoni. Bez dana odmora radi u našem kovid sistemu i nisam se uopšte dvoumila koga da delegiram za zlatnu medalju za zasluge koju predsednik Aleksandar Vučić uručuje najzaslužnijim pojedincima u našoj zemlji na Dan državnosti Republike Srbije. Dr Mladenović je mlada lekarka, simbol budućnosti i opstanka zdravstva na ovim, za nas i celu zemlju posebno osetljivim geografskim, socijalnim i u svakom drugom pogledu izuzetno važnim prostorima“, kazala je v.d. direktorka dr Ljiljana Antić.

Ona je podsetila da su u poslednje dve godine u Zdravstvenom centru Vranje zaposlili oko 80 zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara i da se radi na njihovom stručnom usavršavanju i upravo ovakve nagrade govore da rade dobro i kvalitetno.

„Kovid radi besprekorno od samog osnivanja u Zdravstvenom centru Vranje. Dobra organizacija, mnogo dobrovoljaca kako zdravstvenog tako i nemedicinskog osoblja pokazali su da možemo da služimo svima kao dobar primer u ovim teškim danima pandemije i neprekidne borbe sa kovidom“, kazala je dr Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare