Prijem u Vlasotincu povodom Dečje nedelje

 

VLASOTINCE

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u vlasotinačkoj opštini razgovarali su danas sa osnovcima i predškolcima, u okviru Dečje nedelje.

Predsednik Skupštine Bratislav Petrović i predsednik opštine Zoran Todorvić odgovarali su na pitanja: šta je nadležnost skupštine, kako se vrši izbor predstavnika u skupštini, koji su poslovi Opštinskog veća, šta radi predsednik, kako se donose i sprovode odluke i dr. Učenici OŠ „Siniša Janić“, koji su predstavljali i đački parlament ove škole, pitali su predsednika opštine Zorana Todorovića, inače profesora fizike, koji mu je posao draži – profesorski ili predsednički.

– Volim da budem u učionici sa decom, ali i ovaj posao me ispunjava, posebno jer sam mnogo vremena posvetio obezbeđivanju boljih uslova obrazovnim ustanovama. Tako i vašu školu naredne godine očekuje rekonstrukcija  – rekao je predsednik Todorović.

Osnovci su tražili i savet šta je, po mišljenju predsednika, perspektivno upisati nakon osnovne škole, na šta im je on preporučio da se rukovode svojim interesovanjima, da budu vredni i odgovorni, ali je prednost ipak dao prirodnim naukama.

-Deficitarni su IT stručnjaci, mašinski i elektroinženjeri, profesori matematike i fizike – naveo je predsednik i profesor Todorović.

Predstavnici PU „Milka Dimanić“, deca predškolske grupe i njihovi vaspitači, takođe su se interesovali za to kakav je posao predsednika kome su, inače, recitovali pesme koje su naučili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare