Prijava protiv radnice leskovačkog doma za stare, dolazila na posao i pored kontakta sa zaraženim

LESKOVAC-BEOGRAD

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da ona direktoru ustanove nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena i dolazila je na posao, a tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru.

Ministarstvo navodi da je u ovoj Ustanovi, nakon testiranja na koronavirus, pozitivno 43 korisnika i četiri zaposlena, koji nemaju simptome i u stabilnom su stanju. 

Svi pozitivni, s obzirom na to da nemaju simptome, nalaze se u posebnom delu ustanove, koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari, dodaje se u saopštenju.

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ukupno ima 170 korisnika i 99 zaposlenih. Na osnovu rezultata koji su uzeti juče, od 92 testirana korisnika, 43 su pozitivna i od 71 zaposlenog njih četiri ima kovid19.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da je na teritoriji Srbije u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 69 korisnika i 74 zaposlena. Na spisku ustanova  u kojima je potvrđen kovid19 ne navodi se dom u Leskovcu.

Do sada je ukupno izlečeno 644 korisnika i 239 zaposlenih. 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Malo morgen
Malo morgen
3 godine pre

Odmah da se pusti prijava i protiv gradonačelnika za isto delo.

Milena
Milena
3 godine pre
Odgovori  Malo morgen

I direktorke doma. Ko onog u Nis sto su osudili!