Prijava protiv policajaca zbog premlaćivanja ekološkog aktiviste

BEOGRAD

Narodna poslanica koalicije Moramo-Zajedno, advokatica i aktivistiknja Ekološkog ustanka Danijela Nestorović podnela je krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Aleksandra Dokića iz Policijske stanice Majdanpek, Zorana Filipovića i Nenada Bosnića iz stanice Kladovo zbog krivičnih dela iznuđivanje iskaza, saopštila je danaas ta koalicija.

Prijava je, kako se navodi, podneta zbog krivičnih dela iznuđivanje iskaza iz člana136 stav 1 i zlostavljanje i mučenje iz čl.137 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Nestorović u pisanoj izjavi navodi da je 27. septembra u PS Majdanpek “Dragan Dmitrović iz Majdanpeka, inače težak srčani bolesnik, prilikom saslušanja u svojstvu građanina, prinuđen batinama da prizna izvršenje krivičnog dela ili saučesništva u izvršenju krivičnog dela” za koje se sumnjiče pojedini ativisti iz Majdanpeka, nakon incidenta na planini Starici.

“Ovakvo ponašanje policijskih službenika je sramoćenje profesije policajca. Policijski službenici su ti koji bi trebalo da obezebde javni red i mir. Građani u uređenim državama bi trebalo da imaju poverenje u policijske službenike, a ne da strepe od policijske torture i batina, te iznuđivanja iskaza”, ocenila je Nestorović.

Ekološki ustanak će sve uraditi kako bi se istina čula i kako bi zaštitili građane od ovakovog bahatog ponašanja policije, naglašeno je u saopštenju.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare