Pričešće starijih osoba i kod kuće

NIŠ

 Pravoslavna Eparhija niška obevašteva verinke da se zbog vanrednog stanja odlaže osvećenje Vaskršnjih vodica za period Petrovskog posta.

                         „Na osnovu ukazane potrebe, a u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja povodom epidemije „Covid-19“ virusa, kao i donetim merama za bezbednost građana, a po preporuci Svetog Arhijerejskog Sinoda, doneli smo odluku  da se osvećenje Vaskršnjih vodica odloži za period Petrovskog posta“, navodi se u sopštenju pravolsavne Eparhije niške objavljenom na njihovom zvaničnom sajtu.

                         Obaveštavamo sveštenstvo i verni narod, navodi se dalje u saopštenju, da smo dužni da se ophodimo u skladu sa propisanim merama, shodno tome, kako bi smanjili gužve na Svetim Liturgijama nedeljom, Uprave gradskih hramova u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Prokuplju i Vlasotincu, su u obavezi da organizuju služenje dveju Svetih Liturgija nedeljom i praznikom, jedne sa početkom u 7 sati i druge sa početkom u 9 sati, stoji u saopštenju.

                        Sveštenstvo preporučuje vernicima da na Liturgiju dolaze sredom, petkom i subotom dok su mere predsotrožnosti na snazi.

                        Sveto pričešće je nasušna potreba svakog hrišćanina, s toga je bitno da se obezbede uslovi  da se svi koji žele pričeste, a da se pri tom ne remeti poredak koji država nalaže.

                        Stariji sugrađani koji žele da se pričeste mogu se javiti svojim parohijskim sveštenicima koji će doći da ih pričesti u njihovim domovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare