Priča o presudi Cvetanoviću zbog nasilja prodala novine u Leskovcu i izazvala ogromno interesovanje javnosti

LESKOVAC

Jučerašnji broj beogradskog dnevnika Blic niste mogli da kupite nigde u Leskovcu, prenose JUGpressu brojni leskovčani koji su uzalud obilazili kioske.

Prodavci novina kažu da su juče mogli da prodaju i desetak hiljada primeraka ovog dnevnika jer je, kažu interesovanje bilo ogromno.

Ima i onih koji tvrde da su novine “nestale” sa trafika jer ih je pokupovao “pisar Pera” što je , zapravo, drugo ime za nekoga, ili neke, koji, po nalogu svog šefa kupuju novine sa kompromitujućim tekstom a slučaj je najbolje još davno opisao Branislav Nušić.

Beogradski dnevnik je obajavio priču koja je, zapravo, godinama unazad pozanta u Leskovcu, o nasilničkom ponašanju sadašnjeg gradonačelnika ovog grada Gorana Cvetanovića prema tadašnjoj supruzi.

Medjutim, prvi put su u javnosti publikovani detalji tog nasilja, bar u štampanom medijiu.

Dobri poznavaoci prilika se prisećaju da je o ovom slučaju pre više godina javno govorio nekadašnji drug iz vremena članstva u Srpskoj radikalnoj stranci Gorana Cvetanovića na jednoj lokalnoj televiziji.

Ovaj, kao i raniji slučajevi pisanja beogradskih medija o Cvetanoviću i brojnim bizarnostima vezanim za njega i njegove nagrade, ima i drugu dimenziju.

Njime sve, zapravo intenzivno bave mediji koji su , tvrde dobri poznavaoci medijske scene, pod direktnom kontrolom SNS pa se postavlja pitanje dal Cvetanovića, zapravo, “gadja” neko moćan iz stranke u kojoj je .

U svetlu ovog teksta, koji prenosimo u integralnoj verziji iz Blica, zanimljivo je podsetiti da je gradonačelnik Leskovca nedavno dobio i priznanje “naj džentlmen” kojim se i sam pohvalio u saopštenju za medije i na zvaničnom gardskom sajtu.

I, kuriozitet, lokalni mediji, koji dobijaju redovno , i vrlo često u poslednjem trenutku, ali i više puta dnevno pozive za dogadjaje u kojima učestvuje Cvetanović, juče nisu bili pozvani za njegov susret sa privrednicima.

Ili bar nisu svi.

A Cvetanović, koji inače veoma voli medijsku pažnju, je juče dobio gornji deo naslovne i drugu i treću stranu u novinama.

Šta piše “Blic”

DOSIJE “FARAONA” IZ LESKOVCA Otkrivamo: Cvetanović osuđen jer je PUCAO, UDARAO ŽENU PIŠTOLJEM, ŠUTIRAO JE…

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. Znate ga obučenog poput faraona, možda se sećate njegove nagrađene bašte, a i njegov stiglić osvojio je šampionat u pesmi starih ptica. “Blic” otkriva ono što on godinama zataškava. Njegov paralelni život se najkraće može opisati kao – dosije jednog nasilnika.

Tragom vesti koja se tiho, ali naširoko priča po Leskovcu, da Cvetanović, koji je u ovom gradu poznat po nadimku iz mladosti Mesko – “voli i ume da udari”, ali i da “voli da postroji žene u opštini”, “Blic” je otkrio da ovaj lokalni moćnik sa diplomom Medicinskog fakulteta ima krivičnu osudu za nasilje. Sudeći po krivičnoj presudi u koju je “Blic” imao uvid, Cvetanović je pucao, udarao drškom pištolja, šutirao svoju žrtvu, ženu čije je ime i identitet poznat redakciji “Blica”. Kako saznajemo, nije se samo ova premlaćena žena, koja je završila u bolnici na traumatologiji, jedina obraćala za pomoć i savet nevladinom sektoru. 

Upada, vređa, udara

Cvetanović je godinama neke zasmejavao, druge zgražavao. U obilju bizarnosti koje su do sada objavljene o dugogodišnjem funkcioneru, a kojima se i sam hvalio, tek ponekad je dospevao na novinske stupce kada je reč o ozbiljnijim stvarima – poslu koji mu je poveren. Pisano je o njegovom enormnom trošenju para za službena putovanja, uvećanju imovinskog stanja. Ipak, ne osvrćući se, Cvetanović je nastavljao da deli srećne vesti o svojim uspesima. Hvalio se i privatnim “podvizima”, poigravajući se sa javnošću i to sa zvaničnog sajta grada Leskovca.

Cvetanović postao poznat široj javnosti kada se obukao kao faraon
Cvetanović postao poznat široj javnosti kada se obukao kao faraon

“Blic” doslovno prenosi presudu koju dugogodišnji gradonačelnik, koji je tukao i zaposlene u opštini, skriva:

– Okrivljeni Cvetanović je upao u stan na devetom spratu i opšteopasnom radnjom i opšteopasnim sredstvom izazvao opasnost po život žrtve tako što je ulaskom u stan iz futrole za pojasom izvukao pištolj marke CZ 9 mm sa fabričkim brojem 71280. Udario je rukohvatom od pištolja u predelu čela… Držeći pištolj u jednoj ruci prišao je žrtvi govoreći joj: “J…. li ti majku kurvinsku! Ja ću te ubiti”, a drugom rukom je udarao žrtvu u predelu glave. Od tog udarca žrtva je pala između vitrine i fotelje u dnevnoj sobi. Potom kad je žrtva ustala… ona je uspela da priđe do njega videvši da je uperio pištolj u njenom pravcu… Uhvatila ga je za ruku pokušavajući da mu oduzme pištolj i skrene pravac cevi. Okrivljeni je pištolj držao u predelu njene glave… žrtva je i dalje pokušavala da mu otme pištolj, a tada je okrivljeni pritisnuo okidač, ispalio metak koji je prošao u neposrednoj blizini žrtve, pored njene ruke, i udario u zid – navodi se u krivičnoj presudi funckioneru i nastavlja:

Presuda Cvetanoviću u koju je
Presuda Cvetanoviću u koju je “Blic” imao uvid

Nemilosrdan

– Nakon ispaljivanja hica okrivljeni Cvetanović je udarao žrtvu rukohvatom pištolja u predelu glave, a pošto je ona pala, šutirao je svuda po telu nanoseći joj telesne povrede u vidu nagnječenja glave i tela, potresa mozga i preloma devetog rebra koji je praćen izlivom i prodiranjem vazdušnih kolekcija u levu polovinu grudne duplje. Razderno nagnječno rame na levoj polovini tela i više krvnih podliva, rane na korenu nosa i u okolini levog oka i na obe podlaktice.

Ove žrtvine povrede okarakterisane su kao lakše u vreme kada je Cvetanović kao član SRS bio u vlasti. Kako se navodi u presudi, na osnovu nalaza Kliničkog centra Niš sud je utvrdio da je žrtva zadobila lakše telesne povrede na gornjoj granici te da su te povrede nanete “dejstvom tupine mehaničkog oruđa”…PROČITAJTE JOŠ:

Na osnovu zapisnika sa uviđaja, pored vitrine je pronađena čaura. U zapisniku stoji i detaljan opis svih stvari koje je Cvetanović polomio u stanu i tragova krvi koji potiču od žrtve. Jedan od svedoka na suđenju opisao je kako je izgledao njegov razgovor sa Cvetanovićem nakon povređivanja žrtve.

– Saopštio mi je da je žrtva povređena u saobraćajnoj nesreći i da se nalazi u bolnici – naveo je svedok.

Cvetanović je u svoju odbranu navodio da nikog nije želeo da ubije, da je pištolj izvukao iz straha od svedoka, da žrtvu nije udarao pištoljem već samo rukama jer je bio iznerviran.    

Uslovna kazna

Sud je konstatovao da po Cvetanovića ima niz olakšavajućih okolnosti, “a posebno jer se radi o licu koje nije ranije osuđivano i da je oštećenu odveo do bolnice”. Iz presude saznajemo i da je sadašnji gradonačelnik bio u pritvoru jer mu je izrečena uslovna kazna od pet i po meseci zatvora, a ukoliko je prekrši biće mu uračunati dani koje je već bio iza rešetaka. Zaključak suda na osnovu “utvrđenog činjeničnog stanja je da se u radnjama okrivljenog Gorana Cvetanovića stiču svi subjektivno-objektivni elementi bića krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti”.

Tukao i gradske činovnike

Premlaćivanje žena nije jedino po čemu je Cvetanović poznat u Leskovcu. “Blic” je ranije otkrio i da je gradonačelnik pretukao u svom kabinetu N. A., visokog gradskog činovnika. U opticaju je bilo nekoliko verzija događaja i u svakoj od varijanti – bila je brutalnost Cvetanovića. Gradonačelnik je gradskog činovnika, koji je mu je bio jedan od najbližih saradnika, udario pepeljarom, pa kada je ovaj pao, nastavio da ga šutira.

Nepristojan prema ženama

“Blic” je razgovarao sa nekoliko žena koje su zaposlene u Opštini Leskovac, a čiji smo identitet zamoljeni da ne otkrivamo, i koje navode da on oko sebe okuplja žene i sa tim pokriva navodnu borbu za rodnu ravnopravnost. Na događajima se pojavljuje sa ženskim delom porodice. U realnosti njegov odnos prema ženama “nepristojan je”, ali se sve one boje da o tome javno govore jer je, kako kažu – Cvetanović vlast.

Cvetanović je sklon i menjanju saradnica i za to takođe ima javno objašnjenje – daje svima nove šanse.

Tako su bile zaposlene tri lepe Leskovčanke, starosti od 27 do 30 godina na mestu pomoćnica gradonačelnika sa platom od 74.000 dinara. Dvema od njih – izborna funkcija pomoćnika gradonačelnika prvo je radno mesto u životu.

Prati
Obavesti me o
guest

24 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Snezana Tasic
Snezana Tasic
4 godine pre

Vase vesti sam i ranije komentarisala, ali nikada niste objavili nijedan moj komentar, ali mozda cete sada.
Naime, nece ova bajatost podici niti rejting vase redakcije, niti par ostrascenih medijskih kuca. I umesto sto kopate po tudjoj proslosti, delotvornije po narod bi bilo da iznesete ono sto se konkretno njih tice, a cemu Cvetanovic doprinosi ili nedoprinosi. Uzalud je blatiti nekog ciji je rad rezultirao valjano, nikog u Leskovcu ne zanima gradonacelnikov privatan zivot, posebno davnasnji. U suprotnom ne bi bio 3 puta gradonacelnik. Znate, mediji mogu pisati, ali na dan glasanja ni novinari ni Cvetanovic ne idu sa svakim glasacem na biracko mesto. Narod je taj koji kaze zadnju!

Sanja
Sanja
4 godine pre

Zašto se povodom ove naslovne strane nije oglasio predsednik lokalnim medijima ?

Sanja
Sanja
4 godine pre

Zašto je izostala konferencija predsednika za štampu za lokalne medije, povodom ove naslovne strane ?

Sinisa
Sinisa
4 godine pre

Meni je takozvani sud u Leskovcu zbog Meska oduzeo sve i nalepio tiketu da sam nepodoban za drustvo opasan zato su mi oduzeli legalno orizje izbacili s posla pa i moju suprugu.jebem ovaj sud i MUP u Leskovac stite nasilnike

Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Сад ће чланове да брукају, и ти ћеш бити на насловној страни,Блица, због свог понашања из 2015.године,1.јуна, када си упао на посед, и јурио комшију С.Ђ., да га придавиш, па две године цвикао од истог, након дисциплинске мере од полиције!:-

Garagan
Garagan
4 godine pre

Koliko je ovo stara vest. koliko godina? Mesko je u odličnim odnosima sa svojim bivšim ženama da prosto ne verujem u ovo što pišete. O njemu sudite po onome šta sada radi kao gradonačelnik a ne po nečemu što se desilo pre desetak godina. Grad se razvija, redovno održava i čisti, popravljaju se i asfaltiraju ulice, uredjuju škole, parkovi, saniraju deponije… To su aktuelne teme.

Vostinu gori
Vostinu gori
4 godine pre
Odgovori  Garagan

Trotačkasti mora da ga slušaš i da ga hvališ inače će ti pusti projavu pa će ispadneš veći nasilnik nego on.

Lola
Lola
4 godine pre

Ne mogu da verujem. Ovaj nasilnik je ludji od onu direktorku muzeja. Još kad se setim da je nedelju dana sedeo u Pariz da se bori za rodnu ravnopravnost! Ne, ne, ovo je napad na Vučića!

Има још, још пуно
Има још, још пуно
4 godine pre
Odgovori  Lola

Проверите и за другу жену…насиље се десило у холу школе Васа Пелагић, пред професорима и децом…има записник супа али га није тужила ????

Boke
Boke
4 godine pre

Nije ga tužila i posle postala direktorka Gimnazije.

Zaga
Zaga
4 godine pre
Odgovori  Lola

Nema teorije da je ludji!

Zaga
Zaga
4 godine pre
Odgovori  Lola

Nema teorije da je ludji!!

Sandra
Sandra
4 godine pre

Ruzice,Ruzo,Ruska. Al za to sad ona uziva a vi kopate. On zbrine svoje zene. A ove od 27-30 same jure verujte mi.Bas zbog toga da budu zbrinute. Spremne su na sve. Jedini kapital koji imaju je suknja pa time i trguju. Dok je curki bice i podvarka.

Dana
Dana
4 godine pre

Cudna mi cuda. Rec je o njegovoj prvoj zeni Ruzici. Ceo grad zna za pricu. Nista ekskluzivno. Al on je tu svoju zenu udomio najbolje sto se moze. A Bosko Obradovic? Mesko je sve svoje zene ,,udomio,, kako treba. Da su svi muzevi ko on pa mi bi zene procvetale. Pljujte ga za drugo. Ovo je bajato.

Zana Marijana
Zana Marijana
4 godine pre
Odgovori  Dana

Tačno, Ružica devojčica… Ne volim Meska ali činjenica je da je zatekao u stanu, pa je potpuno normalo što je iskazao takvo ponašanje… Većina muškaraca bi isto odreagovala.

Mardok
Mardok
4 godine pre

Bilo li je u prelistabanju štampe na tvl. Mislim da bi urednica tvl imala štošta da dopuni blic

SAgiSR
SAgiSR
4 godine pre

Ooo nasem dragom mozete i film da snimite najbokje ga pratite 24 sata na motoru pesice gde hocete on je tu za sve vizionar Leskovca sta hocete .

Dragana Stanojevic
Dragana Stanojevic
4 godine pre
Odgovori  SAgiSR

Mozemo ali ljubavno nasilnički, bezobrazno prostački, samo sto se takvi filmovi snimaju na farmi, gledanost bi porasla

Sanda
Sanda
4 godine pre

Ову битанги треба под хитно стрпати у затвор и поновити суђење за убиство у покушају. Пуна је Србија оваквих локалних шерифа где им жене служе као доњи веш.

Patar
Patar
4 godine pre

Malo su napisali ima jos puno, petar lazni investitor fasisol

Dragana Stanojevic
Dragana Stanojevic
4 godine pre
Odgovori  Patar

Ovaj petar je veci lopov od Gradonačelnika čist prevarant , mada, trebali su podeliti subvencije za lazno otvaranje fabrike u grdelici, a tu fabriku laznu je i Vucic spomenuo u svojoj promociji

Milena
Milena
4 godine pre

Bravo Ljiljo za objavljivanje ovog teksta! Ti si heroj koji se nikoga i ničega ne plaši! A ovi sa Jugmedie su postali poltroni ove vlasti, od kada je ćerka nameštena za direktora.

Zana Marijana
Zana Marijana
4 godine pre
Odgovori  Milena

Pa Micika iz Jugnemedie kaže da je ona jedina školovana novinarka, a ostali šusteri… Zaboravila kad je sa košuljče i to crveno sa kragnom pačji kljun i u braon suknjiče bila promoter SKOJ-a u Leteksu, učila školu samoupravljača i preko nje završila večernji fakultet.

Ko izadje
Ko izadje
4 godine pre
Odgovori  Zana Marijana

Ko ostane nek ugasi svetlo ….