Priča o pečatu

LESKOVAČKI KULTURNI CENTAR

RADIONICA „PRIČA O PEČATU“

 

U Holu na prvom spratu Leskovčkog kulturnog centra održana je prva u nizu likovnih radionica pod nazivom „Priča o pečatu“, namenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola. Učesnici radionice su učenici OŠ „Josif Kostić“, OŠ „Vase Pelagić i OŠ „Vuk Karadžić“. Radionicu je osmislila i vodi Milena Krstić,  profesor stručnih predmeta Škole za tekstil i dizajn.

„Ova radionica će se organizovati u tri nedelje i tri etape“ kaže Milena Krstić i dodaje da će najpre biti prezentovan istorijski i teorijski deo o pečatu, a nakon toga pristupiće se izrađivanju dezena za štampanje.

„U naredne dve nedelje izrađivaćemo pečat na linoleumu i štampati ga na majicama. Neka deca na ovim radionicama pokazuju i svoj talenat koji će se dalje usmeriti kroz školovanje u našoj školi.“

Dragana Nikolić, urednik dečjeg programa Leskovačkog kulturnog centra ističe da je ovo već četvrta godina saradnje LKC-a i škole za tekstil i dizajn.

„Želimo da učenike završnih razreda osnovne škole „uvučemo“ u neki kreativni proces, jer smatramo da oni nemaju dovoljno kreativnih programa koji su njima namenjeni.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare