Pri kraju radovi prve faze na Agro-industrijskoj zoni u Kosančiću

BOJNIK

Infrastrukturni radovi Prve faze agro-Industrijske zone u Kosančiću privode se kraju, trenutno se završavaju radovi na izradi trotoara. Rukovodstvo opštine Bojnik je obišlo Agro-industrijsku zonu Kosančić, a Nebojša Nenadović, predsednika opštine Bojnik, kaže da se u drugoj fazi kišna i fekalna kanalizacija odvede od Agro-industrijske zone do kolektora, prečišćuje i zatim odvedi do Puste Reke, a da će radovi na drugoj fazi će početi krajem ove ili početkom sledeće nedelje i trajaće oko dva meseca.

Dosadašnji predsednik SO Bojnik, Dejan Stojanović, najavljuje da će se u narednom periodu u saradnji sa Razvojnom Agencijom Srbije raditi na dovođenju investitora u Agro-industrijsku zonu.

„Očekujemo otvaranje većeg broja novih radnih mesta. To je jedan od naših najvažnijih ciljeva, jer otvaranje novih radnih mesta znači i zaustavljanje ekonomskih migracija.“

Ukupna uređena površina je 53 hektara, od toga je za agro zonu sačuvano 33 hektara, a preostalih 20 hektara je podeljeno u 4 parcele po 5 hektara za prerađivačke i industrijske kapacitete. Parcele namenjene za prerađivačke i industrijske kapacitete se zbog lakšeg pristupa za transport robe nalaze uz sam pristupni put. Sredstva za uređenje ove zone su obezbeđena preko donatorskog EUPRO programa u iznosu od milion evra, dok je iznos od 26 miliona dinara, sa kojim je trebalo da učestvuje opština Bojnik, dobijen od Vlade Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare