Prezentacije Helpovog projekta u Leskovcu

LESKOVAC

U sredu 12. oktobra 2022. godine, u 11:00 časova, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu biće održana prva prezentacija projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ za sve zainteresovane sa prebivalištem na teritoriji Grada Leskovca.  

Pozivaju se sva zainteresovana lica da prisustvuju prezentaciji, čuju detaljne informacije i projektu, procedurama i kriterijumima selekcije, kao i da preuzmu prijavne formulare.

Na konkurs mogu da se prijave zainteresovana, nezaposlena lica, a prvenstvo imaju teže zapošljive kategorije stanovništva (žene, mladi, osobe sa invaliditetom, manjinske grupe, seoska domaćinstva, višečlane porodice, dugoročno nezaposlena lica).

U prvoj fazi projekta koja traje do kraja juna 2023. godine biće podržano najmanje 20 mikro i malih biznisa, kroz samozapošljavanje i zapošljavanje, grantovima u opremi i to 20 grantova prosečne vrednosti 2,000 evra i 2 granta prosečne vrednsoti 3,600 evra.

Podrška uključuje i organizaciju motivacionih radionica, organizaciju poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika, organizaciju studijskih poseta na teritoriji Srbije, usluge poslovnog mentoringa.

U Leskovcu su planirane dve prezentacije, u sredu 12. i u petak, 21. oktobra 2022. godine, obe sa početkom u 11 časova, u sali Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac, Leskovačkih odreda 6. 

O projektu:

Projekat, ukupne vrednosti 2,8 miliona evra „Pomoć zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ koji finansira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine, sprovodi nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe od jula 2021. do kraja juna 2025. godine u 16 gradova i opština u Srbiji.

Vrednost investicije tokom dve jednogodišnje faze u Leskovcu iznosi 148,000 evra dok je učešće Grada 42,732 EUR.

Za dodatne informacije i pitanja možete pozvati nadležnu kancelariju Helpa na broj telefona 018 25 28 22 ili Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj Grada Leskovca (zgrada „Osmospratnice“) na broj telefona 016 21 69 61.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare