Preventivni pregledi dece i odraslih u nedelju

LESKOVAC

Preventivni pregledi biće održati u nedelju , 26. maja u period od 8 do 17h a vršiće ih lekari Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac u organizaciji Ministarstva zdravlja.

Organizuju se fizijatrijski prregledi dece predškolskog  i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kićma, stopala i celokupni lokomotorni sistem i ovi će se pregledi vršiti u prostorijama Doma zdravlja u ambulanti Službe rehabilitacije , ambulanta  broj 234 i 238 .

Za odrasle će biti pregleda krvne slike , provera hormona štitne žlezde  i timor markeri prostate i to u prostorijama laboratorije Opšte bolnice Leskovac  i laboratorije Doma zdravlja Leskovac.

Kao i pulmološki pregledi gde će se meriti krvni pritisak (a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina potrebno je uraditi i rentgen pluća) i navedeni pregledi će se raditi u ambulanti  Službe pneumoftiziologije tj. grudno odeljenje u Opštoj bolnici Leskovac .

Građani će moći da bez zakazivanja , bez zdravstvenog osiguranja i bez uputa  obave sve gore navedene prglede.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova, poručuju iz uprave bolnice.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare