Preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja u niškom Domu zdravlja

NIŠ

Dom zdravlja Niš nastavlja sa akcijama posvećenim skrining programima. Kako se navodi na sajtu ove ustanove, od ponedeljka 16. avgusta svakog radnog dana u holu Doma zdravlja biće organizovane akcije posvećene skrininig pregledima.                      

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je u cilju povećanja obuhvata stanovništva skrining pregledima, inicirao organizaciju akcija u holu centralnog objekta Doma zdravlja Niš.

                     

“Počev od ponedeljka 16.  avgusta, svakog radnog dana u periodu od 8 do 11 časova i vikendom od 7 do 14 časova, građani će imati priliku da urade skrininge na kardiovaskularne bolesti, dijabetes, depresiju, rak dojke, rak grlića materice i rak debelog creva”, kaže dr Milorad Jerkan.

                       U realizaciju ovih aktivnosti uključene su Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za radiološku dijagnostiku, Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Služba polivalentne patronaže.

                      Akcija je namenjena stanovnicima grada Niša i okoline. Ovom prilikom građani će imati priliku da provere svoje zdravstveno stanje bez uputa i čekanja.

                       Tokom proteklog vikenda u niškom Domu zdravlja organizovana je akcija “Otvorena vrata”, gde su svi koji su želeli mogli da obave pregled bez uputa i zakazivanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare