Preporuke privrednicima

VRANJE

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju usvojio je preporuke i mere koje se odnose na rad privrednih subjekata na teritoriji Grada.

Svim privrednim subjektima, a naročito onima koji obavljaju proizvodnu delatnost preporučuje se da, u ponedeljak, 27. aprila, nastave rad punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid 19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

Preventivne mere podrazumevaju organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora na taj način da se osigura bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca, i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije.

Neophodno je da fizički razmak među zaposlenima bude takav da se izbegne direktan kontakt između lica kad god to priroda posla dozvoljava.

Obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, kao i obavezno postavljanje dezo barijera (dezinfekcionim sredstvom – hlornim preparatima, preparatima sa minimalno 70 procenta alkohola ili drugim dezinfekcionim sredstvom).

Obavezna je zamena korišćene papirne, plastične ili platnene galanterije, kao i korišćenje ličnih zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, ali i dezinfekcija nogu i ruku svih osoba koje ulaze u poslovni prostor.

Nalaže se često provetravanje svih prostorija, kao i redovna dezinfekcija svih zajedničkih i higijenskih prostorija.

Ove mere Gradski štab za vanredne situacije u Vranju je doneo na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare