Preminuo Siniša Mitić

VRANJE 

Posle kraće i teške bolesti u 65. godini života u Vranju je preminuo je Siniša Mitić, dugogodišnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije.

Mitić je rođen 1953. godine u Temskoj kod Pirota, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radni vek započeo je kao profesor Ekonomske škole u Vranju, bio je novinar, i politički radnik. Od 1993. do 2000. godine bio je direktor Javnog preduzeća „Radio televizija Vranje“. Osnivač je i pokretač televizije Vranje, prvog elektronskog medija na Jugu Srbije. Obavljao je i funkciju direktora sektora za informisanje u Kompaniji “Simpo”.

U dva mandata bio je sekretar Opštinskog odbora SPS i potpredsednik Gradskog odbora SPS Vranje i predsednik Okružnog odbora SPS-a.

Bio je i delegat Skupštine Opštine Vranje, član Izvršnog odbora Skupštine opštine Vranje, član Gradskog Veća, predsednik Upravnih odbora Biblioteke ”Bora Stanković” i Pozorišta “Bora Stanković”, predsednik školskih odbora OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Dositej Obradović” u više mandata, član Upravnih odbora JP “Vodovod” i Narodnog muzeja u Vranju. Bio je i zamenik predsednika skupštine grada Vranja.

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece. Sahrana je danas u 14 sati na Šapranačkom groblju u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare