Preminula Vera Kondić, bila je i sindikalni ekspert za mobing

BEOGRAD

Sve nas je zatekla i potresla tužna vest o smrti naše koleginice Vere Kondić. Vera je rođena 19. septembra 1956. godine u Nišu. Diplomu psihologa stekla je 1982. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Skoro osamnaest godina radila je u Fabrici gumenih proizvoda u Rakovici u Kadrovsko-opštem sektoru, baveći se poslom industrijskog psihologa ili bolje reći pomagala je ljudima da se nose sa teškoćama na poslu ali i u privatnom životu.

Jula 2003. godine počela je da radi u Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“ odakle je krajem 2020. godine otišla u penziju ali to za Veru nije značilo i prestanak angažmana. Vera se ceo svoj radni vek profesionalno usavršavala. Tako je 2013. godine završila na Fakultetu političkih nauka specijalističke akademske studije i stekla zvanje politikologa iz oblasti medijacije. U Nezavisnosti je punih osamnaest godina dala nemerljiv doprinos u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, borbi protiv mobinga i diskriminacije. Svojim koleginicama na poslu uvek je bila spremna da pruži pomoć i savet, a svoj mir tražila je u svojoj velikoj strasti – planinarenju. Nebrojeni su saveti koje je Vera pružala članstvu, nesebično pomažući ne samo svojom stručnošću, već i iskrenim toplim ljudskim pristupom. Nezavisnost je Verinom smrću izgubila velikog stručnjaka, prijatelja i odanog člana. U svakoj prilici Vera je uvek sa ponosom isticala da je deo porodice Nezavisnosti.

Neka joj je večna slava i hvala, obajvio je UGS Nezavisnost.

Regionalna informativna agencije JUGpress se veri beskrajno zahvaljuje na svim razgovorima u kojima smo rasvetljavali vrlo ozbiljan a malo istražen problem mobinga u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sasha
Sasha
2 godine pre

Neka bi Gospod njenu plemenitu dusu nastanio u Rajskim naseljima. Hvala Vera za sve.