Preminula još jedna trudnica u KC Niš- beba je u stabilnom stanju

NIŠ

  Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u KC Niš, sinoć je rodila muško dete, ali je ubrzo nakon porođaja preminula.

                                 U poslednjih 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom.

                                 “Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena je reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26. gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu”, saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

                                 On je izrazio žaljenje što je majka preminula.

                                 “Nakon porođaja, došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima, porodilja je preminula”,  rekao je Janković.

                                 Njoj je nekoliko puta rađen test na korona virus, ali je on svaki put bio negativan.

                                  “Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo”, kazala je  dr Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju

                                       Ovo je druga porodilja koja je preminula od posledica zaraze korona virusom u niškoj bolnici. A.P. iz Orljana koja je takođe bila na respiratoru izgubila je bitku sa virusom 21. jula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare