Premijera predstave koja na scenu dovodi gluve i čujuće glumce 16.oktobra

NIŠ

Prvobitni instinkt je predstava nastala u saradnji Gradske organizacije gluvih i nagluvih Niš i Akademskog pozoritša SKC-a. Biće premijerno prikazana u petak 16. oktobra u velikoj sali Studentskog kulturnog centra Niš.

                     Prvobitni instinkt će se već sutradan, 17. oktobra naći na Youtube-u i Facebook-u. Prvobitni plan bio je da glumci predstavu izvedu uživo pred publikom. Međutim, zbog epidemiološke situacije odlučeno je da igranje snimi i da se publici predstavi kao video performans.

                    Premijerno prikazivanje u sali SKC-a moći će da pogledaju članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih i Akademskog pozorišta, dok će publici ovaj video performans biti dostupan u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra na internetu.

                  “Prvobitni instinkt” je inspirisan romanom ,,Gospodar muva’’ Vilijema Goldina, a radnja predstave se odvija se u skloništu nakon izbijanja nuklearne katastrofe.

                  ‘’Naši junaci, čujući i gluvi, prinuđeni da ostave svoj život, navike i običaje, stvaraju novi jezik kojim će pokušati da se povežu i nastave da žive. Predstava govori o oslanjanju na intuiciju i nagon – bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije, gde protagonisti ostvaruju vezu i taj osećaj prenose gledaocu’’- kažu u Akademskom pozorištu SKC-a.

                  Ovaj projekat pod nazivom ,,Teatar kulturne razmene’’ pobednik je prošlogodišnjeg konkursa Superste centrifuga koji je i njegov pokrovitelj.

               Autori projekta su Milica Lazarević, Mladen Milojković, Milica Bogdanović i Emilija Radovanović. Režiju potpisuju Mladen Milojković, koji je zadužen bio i za scenski pokret i Milica Lazarević, koja je zadužena za kameru i montažu. Kostime i Scenografiju je radila Ivana Savić.

                U glumačkoj ekipi su Jovana Živanović, Milica Đokić, Dragan Pavlović, Petar Ščepihin i Nemanja Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare