Premijera „Nečiste krvi“ u Vranju

VRANJE

Na velikoj sceni novog Pozorišta „Bora Stanković“, glumci vranjskog ansambla, izveli su premijeru predstave „Nečista krv“, za koju je dramatizaciju po motivima iz drame Borisava Stankovića uradila Tijana Grumić. Reditelj je Jug Đorđević.

Svima dobro poznatu Borinu dramu mladi reditelj Đorđević je postavio na scenu vranjskog teatra sa novim, savremenim čitanjem, uvodeći gledaoca u priču kroz naraciju na čistom književnom jeziku koristeći kroz dijaloge izvorni vranjski govor. Bila je to po mnogo čemu drugačija predstava, od dosad viđenih postavki ,,Nečiste krvi“. Izvođenje predstave podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Borina drama „Nečista krv“ više puta je izvedena na sceni vranjskog pozorišta. Poslednji put je to bilo pre 14 godina u režiji Radoslava Radivojevića.

Tandem Đorđević – Grumić ovdašnjoj publici je poznati po zajedničkoj predstavi „Kepler 452 –B“, koja je nagrađivana na brojnim pozorišnim festivalima.

Predstava će biti i na programu manifestacije „39. Borini pozorišni dani“, koja počinje, večeras u Vranju, gostovanjem Narodnog pozorišta iz Beograda. Oni će pred vranjskom publikom izvesti  predstavu ,,Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana. Manifestacija će trajati do 28. oktobra. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare