Preduslovi za rešenje problema Roma sa strujom

BEOGRAD

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike sastali su se danas sa predstavnicima nevladine organizacije Opre Roma i stanovnicima niškog naselja „12. februar“, kojima je obustavljena isporuka struje 2014. godine, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Tada je po prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene potrošnje i zbog neovlašćenog premošćavanja na sedam brojila, čime je onemogućeno merenje potrošnje električne energije, jer je sva potrošnja išla van brojila.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je poručila da će problem biti rešen kada se budu stvorili neophodni preduslovi da Elektrodistribucija izda nove priključke.

Predstavnici Roma u utorak su izjavili da se nisu sastali sa ministarkom, nego sa šefom kabineta i predstavnicima EPS.

Prema saopštenju, Đedović je rekla da se radi na iznalaženju zakonski legitimnog rešenja za brzo obezbeđivanje električne energije stanovnicima naselja „12. februar“, jednako brinući o svim građanima , a imajući u vidu zimski period koji je pred nama.

U naselju „12. februar“ živi 106 građana, u 20 objekata, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije.

Ministarstvo rudarstva i energetike poručilo je da će se, vodeći jednako računa o svim građanima, ali i o zakonskim obavezama svih, u rešavanje tog problema uključiti i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i druga nadležna ministarstva, preneo je FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare