Predstoje izmene gradskog Statuta

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju, na sednici, u petak, usvojili su Nacrt Odluke o izradi Nacrta Statuta Grada Vranja i imenovali Komisiju koja će taj posao da uradi u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

„Sve lokalne samouprave su u obavezi da u roku od pet meseci urade izmenu Statuta koji se prosleđuje Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na odobravanje i kasnije na usvajanje od strane  Skupštine“, rekla je Zorica Jović, gradska većnica

Ona je rekla i da je formirana i Komisija koja će se baviti procenom štete na poljoprivrednim usevima, zasadima, poljoprivrednom zemljištu i šumama u privatnoj svojini. Komisija za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini kao i rešenje o obrazovanju Komisije za procenu štete na infrastrukturnim objektima u privatnoj svojini nastalih kao posledica elementarnih nepogoda.

 U skladu sa Zakonu o vanrednim situacijama prihvaćen je i predlog Odluke o određivanju osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada.

Usvojen je i Pravilnik o postupku odobravanja programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Pravilnikom se precizira vrsta troškova sportskih organizacija i nova obaveza u vezi podnošenja izveštaja.

„Precizirano je da je svaka sportska organizacija kojoj su odobrena sredstva iz budžeta u obavezi da najmanje jednom godišnje podnese izveštaj Odeljenju za obrazovanje, kulturu,  informisanje, sport i omladinu, rekla je većnica.

Gradski većnici su prihvatili i Predlog Odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini prikupljanjem pisanih ponuda, a odnosi se na prostor u Domu kulture, površine 100 kvadratnih metara. Cenu je ranije definisala Poreska uprava i iznosi 625 dinara po kvadratu, rečeno je.

Odobreno je i formiranje Organizacionog odbora za realizaciju Prvog međunarodnog filmskog festivala „Most“.

„Reč je o festival koji će biti organizovan na otvorenom. Biće prikazani dokumentarni filmovi, a pojaviće se i ostvarenja na ruskom jeziku. Posrednik je Kancelarija za mlade“, kaže član GV Jović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare