Predstavnici švajcarske kancelarije za saradnju i UNDP u poseti Leskovcu

LESKOVAC
Predstavnici Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji i predstavnici UNDP-a juče su boravili u Leskovcu, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu grada.

Žan Kristof Favre, predstavnik za Srbiju Švajcarske kancelarije za saradnju, Saša Miler, načelnica sektora za demokratsko upravljanje, Petar Vasilev, nacionalni programski koordinator, Biljana Ledeničan, portfolio menadžer za inkluzivne političke procese i Nenad Gršić, rukovodilac projekta lokalne skupštine razgovarali su sa delegacijom grada Leskovca koju su činili Srećko Stamenković, Član Gradskog veća, Slobodan Glišić, pomoćnik gradonačelnika, Zoran Vukašinović, sekretar Skupštine grada i Bratislav Jović, odbornik u Skupštini grada.

Tema sastanka, održanog u kabinetu gradonačelnika Leskovca bila je dosadašnja realizacija projekta E-parlament i njegova implementacija, kao i dogovori o daljoj saradnji Grada sa UNDP-em i Švajcarskom kancelarijom za sadarnju.

Predstavnici grada su na sastanku održali prezentaciju uvođenja sistema E-parlament u rad leskovačke Skupštine, koja je od strane predstavnika UNDP-a i predstavnika Švajcarske kancelarije za saradnju ocenjena odličnom ocenom.

Podsetimo. Razgovori o implementaciji sistema E-parlament započeti su krajem 2016. godine kada je Leskovac ušao u projekat koji podrazumeva izradu softvera, nabavku hardvera i usklađivanje Poslovnika radi uvođenja elektronskog sistema u rad Skupštine grada Leskovca, čime će se povećati transparentnost i efikasnost rada, kao i ušteda novca za štampanje dokumenata, olakšati pristup i povećati sigurnost istih.

UNDP i Švajcarska kancelarija za saradanju su za realizaciju projekta donirali tablet računare i servere, dok je Leskovac učestvovao nabavkom konferencijskog sistema.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare