Predstavnici Ministarstva kulture i Zavoda za zaštitu kulturnog razvitka u Leskovcu

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održan je sastanak Radne grupe grada Leskovca za implementaciju pilot projekta Culture 2030 Indicators sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, savetnice Jelene Bratonožić Stanisavljević, i Zavoda za zaštitu kutlurnog razvitka, istraživača Bojane Subašić i Marijane Milankov. Na sastanku je zamenica gradonačenika Lidija Dimitrijević govorila o kulturi i institucijama kulture u Leskovcu, te osvojenim brojnim nagradama. Ona je dodala i da se iz budžeta grada izdvaja za oblast kulture 9,3 % ukupnog budžeta grada.

„Zahvalni smo što je Leskovac odabran za partnera na ovom veoma važnom UNESKO-vom projektu. Ovim je grad Leskovac postao jedini grad u Evropi u kom će se ovaj projekat sprovoditi, što govori o tome da napori, da se Leskovac učini prepoznatljivim po negovanju kulture i kulturnih sadržaja, jesu dali rezultate, koje jednako prepoznaju i Leskovčani i njegovi posetioci, ali i relevantne institucije zadužene za procenu razvoja kulture.“

Na sastanku su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka uputili direktore institucija kulture grada Leskovca u podatke koje treba prikupiti u narednom periodu u vezi sa pomenutim projektom, kao i u način prikupljanja istih. Podaci se odnose na očuvanje kulturnog nasleđa, ulaganja u kulturu, kulturne stvaraoce, objekte kulture… Radna grupa će po prikupljanju dostaviti podatke Ministarstvu kulture i informisanja koje će ih objediniti sa podacima na nacionalnom nivou. Analiza podataka će poslužiti kao osnov za izradu Programa razvoja kulture grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare