Predstavnici Ambasade Ruske Federacije u poseti vranjskoj Gimnaziji

VRANJE

Gimnaziju „Bora Stanković“ u Vranju i Ruski kutak sutra će posetiti ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov, predstavnici Ruskog Doma i učesnici Međunarodnog filmskog festivala „Most“.

„Vranjski Gimnazijalci će na najbolji način gostima predstaviti svoju školu i aktivnosti koje sprovode na polju izučavanja ruskog jezika i kulture, uz bogat program. Ovo je drugi put od kako Gimnazija sarađuje sa Centrom za razvoj kreativnosti, sa Milicom Janjić na čelu, glavnom koordinatorkom ovog međunarodnog filmskog festivala“, izjavila je direktorka Suzana Mišić Stanković.

Gostima će se obratiti direktorka, kao i profesorka ruskog jezika Danijela Spasić koja će nešto više reći o sprovedenoj međunarodnoj saradnji Gimnazije i ruskih obrazovnih institucija.

Nastupiće i Ruski hor.

„Kako je prošle godine Gimnaziju i Ruski kutak u okviru ove manifestacije posetio Dmitrij Jegorov, šef Odseka za kulturu, omladinu i sport pri Ruskom Domu i poneo prelepe utiske iz vranjske Gimnazije u vezi sa interesovanjem i angažovanjem vranjskih đaka za učenje ruskog jezika, nadamo se da će i ova poseta biti još jedna podrška za naredne aktivnosti na polju negovanja jezika i razmene kulture dveju zemalja“, kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare