Predstavnici Albanaca sa juga Srbije idu u Vašington, put plaća Vlada Kosova

PREŠEVO-BUJANOVAC-MEDVEĐA

Predstavnici političkog i civilnog društva albanske zajednice Preševske doline sutra će ponovo otputovati u Sjedinjene Američke Države.

Uz podršku Vlade Kosova, sutra će biti treći put da delegacija iz Preševske doline poseti Sjedinjene Američke Države.

PreshevaPRESS prenosi da se delegaciji političkih predstavnika iz doline, koja ponovo putuje u SAD, ovoga puta pridružila i aktivistkinja iz Medveđe Fljora Ferati-Saksenmajer (Sachsenmaier).

Delegaciju čine i Šaip Kamberi – narodni poslanik, Ragmi Mustafi – vd predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, Nagip Arifi – predsednik opštine Bujanovac, Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca i Ardita Sinani kao Kurtijeva savetnica.

Delegacija će u SAD otputovati večeras posle ponoći sa prištinskog aerodroma.

U SAD će biti 5 dana i za to vreme će održati sastanke sa različitim ličnostima američkog Senata ali se ne navode imena.

Tokom posete delegacije doline SAD tema razgovora će biti problemi sa kojima se suočavaju Albanci u Srbiji, o poziciji Preševske doline u razgovorima Kosova i Srbije, kao io ostvarivanju prava Albanaca u Srbiji tokom implementacije sporazuma između Kosova i Srbije nakon potpisivanja.

Ovo je treća poseta koju je Vlada Kosova omogućila albanskom rukovodstvu Preševske doline Sjedinjenim Američkim Državama, nakon posete organizovane u oktobru 2022. i maju 2019. godine.

Vlada Kosovo je na 131. sednici odobrila izdvajanje finansijskih sredstava za posetu delegacije Preševske doline Vašingtonu, na zahtev Nacionalnog saveta Albanaca i predstavnika Preševa, Medveđe i Bujanovca za podršku u iznosu od 39.470,21 američkih dolara, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare