Predstavljen javni poziv kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-BOJNIK-MEDVEĐA-CRNA TRAVA

Javni konkurs Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih gradova i opština predstavljen je u sali Skupštine grada Leskovca. Tom prigodom održana je prezentacija namenjena opštinama Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje mogu da se prijave na konkurs. Novica Tončev, ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština, informisao je okupljene da su u prošloj godini realizovani svi projekte.

„Ja u svom kabinetu imam ljude koji su vodili ovakve opštine, a sam sam bio na čelu jedne ovakve nerazvijene opštine tako da je uspeh to što su sve 44 nerazvijene opštine konkurisale i dobile sredstva. Prošle godine smo to odvojili na dva dela, jedan deo novca smo dali za izradu infrastrukturnih projekata, a drugi deo smo dali za izradu novih projekata jer smo znali da ćemo i ove godine izdvojiti dosta sredstava. Moji saradnici će obići svaku opštinu kako bi pomogli u realizaciji projekata.“

Ministar Tončev je rekao da su prošle godine na jugu Srbije sredstva raspoređena tako što je, recimo, Preševo dobilo 6,1 milion, Surdulica, Vlasotince, Lebane, Bujanovac, Trgovište i Bosilegrad po 7, Vladičin Han 6,82, Bojnik i Medveđa po 6,8, Crna Trava 4,2 miliona plus što su svi oni dobili i sredstva u iznosu do dva miliona za izradu novih projekata.

„Otprilike oko 55 miliona je otišlo u Pčinjski, a 39 u Jablanički okrug. Prošle godine smo potrošili 98% budžeta. Ulagano je u infrastrukturu, nabavku opreme, nabavku medicinskih aparata… Dali smo širok dijapazon za konkurisanje. Budžetom za ovu godinu nisam zadovoljan iako je povećan za 40 miliona dinara, sa 420 na 460 miliona. Mi smo projekte za ovih 44 nedovljno razvijenih opština ograničili na maksimalno osam miliona dinara, a opštinama ostavili mogućnost da sami odluče koliko će biti njihovo učešće.“

U ime domaćina učesnike skupa je pozdravio gradonačelnik Goran Cvetanović i naglasio da Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić dosledno rade na razvoju svih delova naše zemlje uvođenjem velikog broja mera populacione politike, stabilizacijom finansija i ulaganjima u bolji standard života.

„Na nama je da sledimo taj put, donosimo odluke kojima ćemo unaprediti naše lokalne zajednice kako bi građani živeli bolje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare