Predstava vranjskog ansambla ,,Ništa nećemo zaboraviti” na Viminacijum festu

VRANJE

Predstava ,,Ništa nećemo zaboraviti” Pozorišta Bora Stanković u Vranju biće deo takmičarskog programa 6. Viminacijum festa koji će održati od 17. do 23. juna.

Dramatizaciju predstave radila je Tijana Grumić a predstava je po romanima najpoznatije vranjske književnice i teoretičarke Vere Cenić, a u režiji Juga Đorđevića.

Vere Cenić je kao studentkinja sa 20 godina preživela Goli Otok i poznata je i kao prva žena sa titulom doktora nauka iz Vranja.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.

U konkurenciji će biti još šest predstava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Slovensko narodno gledališče Nova Gorica sa predstavom ,,Antigona”,  Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom ,,(Pra)Faust”, Akademija umjetnosti Banja Luka ,,Euripid, Hekeba,” Narodno pozorište Sarajevo ,,Marlene Dietrich: pet tačaka optužnice” i Narodna biblioteke Budva sa plesačko-pevačkom predstavom ,,Košara i Vladimir”.

Na završetku festivala stručni žiri dodeljuje dve nagrade Viminacium Maximus za najbolju predstavu i Zlatnu fibulu, nagradu za najboljeg glumca ili glumicu festivala. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare