Predstava “Pažljivko” Za bezbednost u saobraćaju prvaka

LESKOVAC

Već šestu godinu Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje održavanje interaktivnog saobraćajno-obrazovnog časa “Pažljivko” za učenike prvog razreda osnovnih škola sa teritorije grada.

U Narodnom pozorištu deca imaju prilike da od svog crtanog tv junaka Pažljivka uživo čuju i nauče šta je najvažnije, te usvoje osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.
Milun Dinić, predsednik saveta za bezbednost Grada Leskovca, kaže da u periodu od 2011-2015 godine nije bilo dece poginule u saobraćajnim nesrećama na teritoriji grada.
„Imali smo 145 povređene dece u uzrastu do 14 godina, a u prošloj godini 24. Cilj svih ovih mera je da smanjimo povrede dece u saobraćaju. Mislimo da ćemo ovakvim akcijama preduprediti nezgode u saobraćaju. U planu su još neke mere u cilju obrazovanja u bezbedonosnom smislu, koje ćemo sprovesti u saradnji sa učiteljima i roditeljima.“
Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da je svaki prvak dobio knjigu „Pažljivkova pravila“ koja prate ovu kampanju.

pazljivko-1
„Sastavni deo kampanje je predstava koju Pažljivko izvodi i ona je namenjena deci od sedam godina starosti. Želimo da kroz igru i smeh deca nauče mnogo o tome kako treba da se ponašaju na ulici kao direktni učesnici u saobraćaju. Inače, dosadašnji podaci pokazuju da Srbija ide ka vrhu zemalja koje beleže dobre rezuitate u bezbednosti saobraćaja. 2001. godine smo imali 50-oro dece koja su poginula u saobraćajnim nezgodama, 2014. je to bilo 10-oro, 2015. je bilo 14 takvih slučajeva.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare