Predstava o mentalnom zdravlju

NIŠ

Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine, Lokalni komitet Niš u sklopu kampanje #dižemglas i Glumačke asocijacije studenata organizovao je autorsku humanitarnu pozorišnu predstavu „Anamnesis vitae“.  Kako navode, ovom predstavom žele da skrenu pažnju na stigmatizaciju osoba sa mentalnim poremećajima,  važnosti psihoterapije i da je mentalna higijena podjednako važna kao i higijena zuba. U predstavi su zastupljene teme koje se tiču mentalnog zdravlja, šizofrenije, anksioznosti, alkoholizma i narkomanije.                           

Studenti medicine su nakratko zamenili bele mantile daskama koje život znače, a u tome im je pomogao glumac Davorin Dinić,  predstavu je režirao Dušan Ščepihin, dok je muziku pisao mladi muzički producent  Nemanja Đokić. Stručnim savetima su pomogli  i profesori sa Katedre za psihijatriju – asist. dr Jelena Kostić i docent dr Miodrag Stanković, a organizaciju je podržao i Omladinski savet Niša.

 “Živimo u eri interneta i društvenih mreža, lažne informacije se brzo šire, previše je glume i laži u onome što na društvenim mrežama vidimo. Iz toga često proistekne neki od problema vezanih za mentalno zdravlje”, kaže Marko Trajković, pisac dramskog teksta  i glumac u predstavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare