Predškolci se svečano oprostili od vrtića i svojih vaspitača

VLASOTINCE

Završna priredba dece koja su u vrtiću pohađala pripremni predškolski program ove godine je održana pod sloganom “U vrtiću rastu veliki ljudi”. Tokom dvodnevnog programa 20. i 21. juna u sali Kulturnog centra nastupili su svi predškolci, deca rođena 2015/2016. godine. Oni su se pesmom, muzikom, igrom i recittovanjem oprostili od vrtića i svojih vaspitača. Juče su napravili prvi korak ka školskim klupama i učionicama gde će se možda ponovo sresti ova vesela družina.

  • Predškolska grupa je najdivnija i najosetljivija zajednica koja od vaspitača zahteva odlučnost, kreativnost i dobronamernost. Zadatak vaspitača je da kod dece predškolskog uzrasta podstiče nadu i veru u lepotu života. Koliko god da je teško vreme u kome živimo radost postojanja treba da bude kreativna odrednica koja pokreće na odgovornost i optimizam u radu sa decom. Zato kreativni vaspitač treba da bude nepokolebljiv, inovativan, da podržava kreativnost dece koju vaspitava i obrazuje. Da je tako u našem vrtiću pokazali smo svih prethodnih godina, negujući kod dece najviše vrednosti, učeći ih životu kroz igru na nenametljiv ali originalni način. To potvrđuje i današnja priredba – istakla je Snežana Filipović, direktorka vrtića pozdravljajući roditelje , vaspitače i brojne posetioce.
    Kao ptice iz gnezda prhnuli su predškolci iz okrilja vrtića i već u septembru sešće u školske klupe gde ih čekaju novi izazovi i lepota odrastanja uz podršku učitelja.
    “Doviđenja dragi vaspitači” i “Jedino drugarstvo nema kraj” su pesme kojima su se na kraju programa deca zvanično oprostila od onih koji su im van porodice prvi pružikli ruku ka novim znanjima, vaspitanju, igri i druženju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare