Predškolci plesali u Čairu “Do znanja i zdravlja”

NIŠ

Mališani Niša danas su napunili stadion na Čairu i oduševili “Plesom do znanja i zdravlja”

Treću godinu za redom stadion na Čairu ugostio je oko 3000 mališana iz predškolske ustanove „Pčelica“ koji su učestvovali je na manifestaciji „Plesom do zdravlja i znanja“. Orilo se i sa stadiona i sa tribina. Decu, oko 200 vaspitača, 25 medicinskih sestara I stručnih saradnika  koji su igrali na zelenoj podlozi i izvodili svoje koreografije, zdušno su podržavali roditelji, rođaci, prijatelji koji su skandirali i pevali sa tibina stadiona na Čairu. Najveće oduševljenje bilo je puštanje balona u nebo.

Današnji program bio je završnica programa koji je uvežbavan od oktobra 2016 do maja ove godine. U manifestacijije j učestvovalo više od 6000 dece iz 25 vrtića. Ali, nisu mogli svi na stadion. Oni najmlađi imali su svoje umetničke programe tokom prošle nedelje u svojim vrtićima. Na stadionu su učesvovali najstariji predškolci.

Mališani su izveli 14 plesnih koreografija, koje su se uvežbavale u svojim vrtićima mesecima unazad.  Cilj ovog programa je promovisanje zdravih stilova života uz ples i uključivanje sve dece „Pčelice“ u plesne aktivnosti.

Naime, nešto više od 6.000 dece iz 25 vrtića uvežbavalo je plesne koreografije sa svojim vaspitačima i medicinskim sestrama od oktobra 2016. pa do maja ove godine.

Manifestaciju je pomogao fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja O zdravlju i bezbednosti dece brinuli su Hitna pomoć i Policijska uprava – Niš.

Slični programi organizovani su I u drugim gradovima Srbije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare