Predškolci iz Orašja u vlasotinačkoj biblioteci

VLASOTINCE

Posle učenika osnovne škole ,,Siniša Janić” iz Vlasotinca, koji su, u okviru Dečje nedelje, bili u poseti predsedniku opštine Vlasotince Zoranu Todoroviću, dan kasnije  deca iz Predškolske ustanove ,,Milka Dimanić”, istureno odeljenje iz Orašja,  posetilo je vlasotinačku biblioteku ,,Desanka Maksimović”.

Širokih ruku i punog srca dočekao ih je, i ugostio direktor Srba Takić, po rođenju, takođe, orašanin. Pored vaspitačice Zorice Stojanović sa decom su bili i njihovi roditelji, ili neko od najbliže rodbine.
U veoma prijatnoj i opuštenoj atmosferi deca su provela puna dva sata, u crtanju i pravljenju izuzetno lepih slikovnica. Bili je i posluženja i sokova od ljubaznih domaćina.


– Draga deco, izuzetno se osećam prijatno što ste nam došli u goste, a naročito što ste iz mog Orašja. Ovo je ustanova gde ima puno lepih knjiga, i mi smo odlučili da sve vas besplatno učlanimo u našoj biblioteci – rekao je direktor Srba Takić.
– Moja baba Zora je nekad bila član biblioteke, za razliku od baba Mire koja nije volela da čita knjige – rekla je mala Helena Petrović.
– I moja baba Duška je bila učlanjena u biblioteci, a deda Velja nije hteo, pošto je mnogo voleo da igra fudbal – oglasila se iz drugog kraja čitaonice Natalija Jović.
Naravno, za kraj načinjen je zajednički snimak ispred zgrade bivšeg GP ,,Crna Trava” , gde sada ,,stanuje” deo narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare