PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE ODGOVORAN ZA NESPROVOĐENjE ODLUKA SUDA

VLASOTINCE

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/05/28/predsednik-skupstine-opstine-odgovoran-za-nesprovodenje-odluka-suda/

 

Srpska napredna stranka želi da upozna javnost da predsednik SO Vlasotince Goran Mitić ne želi da sprovede  presudu  Upravnog  suda  povodom  tužbi  za  poništavanje rešenja Skupštine opštine Vlasotince o razrešenju  predsednika  opštine  Zorana  Todorovića iz Srpske napredne stranke,  koja  je doneta  još  05.03.2015.  godine, tvrdi se u današnjem saopštenju  povereništva SNS iz Vlasotinca.

 

 

“Upravni  sud  je  potvrdio  navode  tužbi,  našavši, kako stoji u  obrazloženju  presude, da je osporenim  rešenjem  povređen  zakon  na  štetu  Zorana  Todorovića. Prema svim pravnim normama, Zoran Todorović je predsednik opštine Vlasotince i Miroslav Ljubenović koji se, ne prvi put, lažno predstavlja predsednikom opštine, snosiće, kao i Goran Mitić, krivičnu odgovornost za nepoštovanje odluka suda”, navodi se u saopštenju.

 

“Podsećamo  na  odredbe člana  340.  st. 1.  Krivičnog  zakonika   kojim  je  propisana  krivična  odgovornost  za  službeno  ili  odgovorno  lice  koje  odbije  da  izvrši  pravnosnažnu  sudsku  odluku  ili  je  ne  izvrši  u  zakonskom  roku,  pa  kako  se protiv  navedenih  presuda  ne može  podneti  žalba,  iste  su  pravnosnažne  i  mogu  se  izvršiti  shodno  čl. 68.  Zakona  o  upravnim  sporovima.

 

Srpska napredna stranka očekuje da se, shodno odlukama Upravnog suda, Zoranu Todoroviću omogući nesmetano vršenje funkcije predsednika opštine. Ukoliko, pak, odbornička većina ne želi gospodina Todorovića za predsednika opštine, neophodno je da, u skladu sa Zakonom i poslovnikom o radu na Sednici Skupštine razreše aktuelnog predsednika Todorovića i izaberu novog, iz redova odbornika.

 

Srpska napredna stranka će se svim pravnim sredstvima boriti za istinu i sprovođenje zakona i nikada neće pristajati na ucene pojedinaca koje su građani birali da zastupaju njihove interese, a oni se bave isključivo zadovoljenjem svojih sitnih interesa. Odbornici Skupštine opštine su dužni da se u svom radu pridržavaju zakona, Statuta i poslovnika o radu Skupštine opštine Vlasotince”, navodi se u saopštenju SNS.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare