Predsednik Skupštine obišao Srpsko-ruski humanitarni centar

NIŠ

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić posetio je krajem protekle nedelje Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu.

Održan je radni sastanak sa rukovodstvom SRHC-a, direktorom Bojanom Kostićem i v.d.kodirektorom Olegom Ganijevim sa saradnicima.

      Na sastanku su prezentovani kapaciteti i potencijali Srpsko-ruskog humanitarnog centra i razmatrani pravci daljeg razvoja i saradnje između grada Niša i SRHC-a po pitanjima edukacije i obuke kadrova, prevencije i reagovanja u okviru sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama i daljeg razvoja.

                           Predsednik Džunić je obišao kompleks SRHC-a i upoznao se sa resursima Centra,   nastavnim kabinetima, materijalno-tehničkim rezervama, izložbenom salom, Centrom za prognoziranje i modeliranje, nastavno-trenažernim kompleksima  „Šturm“  i „Stazom spasioca“.

                           Na sastanku je razmatrana mogućnost da grad Niš pomogne proširenje prostornih kapaciteta SRHC-a, čime bi se otvorile nove mogućnosti u radu, a postojeće aktivnosti dodatno unapredile.

                           Srpsko – ruski humanitarni centar je međuvladina neprofitna humanitarna organizacija nastala na osnovu sporazuma Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije, 25. aprila 2012. godine u Nišu sa ciljem da obezbedi humanitarno reagovanje za vanredne situacije i rešavanje drugih profilnih zadataka na teritoriji Republike Srbije i drugih balkanskih zemalja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare