PREDSEDNIK OPŠTINE PONOSAN NA KRIVIČNU PRIJAVU

KURŠUMLIJA

Kuršumlijski učenici generacije  Andjela Djordjević, Miki  Simić , Stefan Smiljković, Tamara Petrović , Marko Milisavljević , Ivana Vlašković I Ana Dinčić  nagradjeni su povodom gradske slave Velika Gospojina I dana  opštine Kuršumlija.

Kao najbolji na republičkim takmičenjima nagrađeni na svečanoj sednici povodom danma opštine I  Anđela Jeremić, Anđela Vučetić, Anja Kovačević, Marina Jevremović, Verica Ognjenović, Kristina Mitrović, Marija Milutinović i Aleksandra Folić.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić  rekao je danas da je ta opština  jedna  od retkih u Srbiji koja obezbeđuje naknadu za sve majke koje dobiju bebu – 20,000 dinara mesečno u toku 12 meseci ili 18 za treće dete, a 40.000 jednokratno za zaposlene majke.
“S ponosom ističem da smo jedina opština u Srbiji koja stipendira sve srednjoškolce i studente čija su porodična primanja ispod Republičkog proseka. U proteklom periodu obezbeđene su knjige i školski pribor za osnovne škole kao i dodatna pomoć za naše najugroženije sugrađene”, rekao je Vidić na svečanoj sednici.

On je dodao da je u iovoj opštini aktivnom politikom zapošljavanja, kroz program  samozapošljavanja i subvencija za otvaranje novih rdanih mesta , uposleno  170 osoba.

Po Vidićevim rečima, najveći rezultati zabeleženi su u poljoprivredi gde je “svai dinar pravilno usmeren za subvencije.

On je rekao da je iz budžeta izdvojeno više od  200 miliona dinara za infrastrukturu i uređenje grada.

“Trajno će se rešiti vodosnabdevanje grada i okoline jer će se do jeseni završiti i vodovodni sistem Sokolovica. U mnogim naseljima i ulicama je rekonstuisana ili izgrađena nova vodovodna i kanalizaciona mreža, dok je veliki broj ulica asfaltiran a neka sela su dobila asfalt o kome su godinama mogla samo da sanjaju”, rekao je Vidić.

On je ukazao da je najveći problem u Kuršumliji nedovoljna broj radnih mesta I istakao da se “konkretna pomoć očekuje od Vlade Republike”.

Ipak, dodao je , podaci govore da je u Kuršumliji zaposleno oko 300 osoba više nego 2013. godine, što i nije beznačajan pomak s obzirom na veliku ekonomsku krizu.

Vidića “raduje “ to što gradjani pomno prate  rad lokalne samouprave kojoj upućuju veliki broj pitanja, saveta i kritika, što je, ocenio je on “ sigurno dobro”.

Vidić je rekao I da je “ ponosan” na krivičnu prijavu koju je dobio zato što je pomagao izgradnju malih seoskih vodovoda u vreme najveće suše koja je bila 2012. i 2013. godine I dodao da bi “ponovo učinio isto”.

Na svečanosti povodom proslave gradske slave dodeljene su jubilarne nagrade radnicima Opštinske uprave.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare