Predsednik opštine Bratislav Petrović primio dobitnike Sretenjskog priznanja

VLASOTINCE


Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović upriličio je u subotu prijem za predstavnike Fudbalskog kluba ,,Vlasina”, ovogodišnjeg dobitnika državnog priznanja na Dan državnosti Srbije ,,Zlatna medalja za izuzetne zasluge za afirmaciju sporta”. Pored FK ,,Vlasina” na ovoj svečanosti je uručeno još 170 prigodnih priznanja pojedincima i kolektivima za postignute izuzetne rezultate u svom radu.

  • Fudbalski klub ,,Vlasina” sa tradicijom dugom sto godina apsolutno zaslužuje ovo priznanje. Sto godina fudbala u Vlasotincu, pod jednim imenom, sa svim uspomenama koje nosi vek postojanja su neprocenjivo bogatstvo i za buduće generacije. Zato je važno da to bogatsvo negujemo. Sport je dobar način da usmerimo mlade ljude i da oni neguju takmičarski duh, timski i indvidualni rad i fer i sportske odnose , rekao je predsednik opštine Petrović, čestitajući na dobijenom priznanju.Po njegovim rečima lokalna samouprava se, u okviru svojih mogućnosti, trudi da pomogne rad svim sportskim klubovima, finansirajući razne sportske programe.

Predsednik Fudbalskog kluba „Vlasina“, Bojan Vlajković naglasio je da ovo veliko državno priznanje pripada svim Vlasotinčanima, gradu, osnivaču, fudbalerima, navijačima, upravi, svima koji su dali doprinos u razvoju kluba.

  • Za nas, članove Izvršnog odbora kluba i za lokalnu samoupravu to je obaveza i zadatak da u narednom periodu stvorimo još bolje uslove za razvoj kluba jer to pripada budućim generacijama, gradu i klubu koji ima ozbiljan potencijal u mlađim kategorijama. Mi smo tim koji ima preko 80% igrača koji potiču iz naše omladinske škole. Mi smo klub koji ima najveći broj igrača u mlađim selekcijama u regionu. Na treninzima svakodnevno je na terenu više od 140 dece. To je veliki potencijal i moramo mnogo da vodimo računa o tome. Mislim da je FK Vlasina jako bitna karika u razvoju našeg grada”, rekao je Vlajković.

Da je cilj kluba takmičenje u viši rang i da će fudbaleri i uprava učiniti sve da to ostvare, potvrdio je Nenad Stojković, potpredsednik kluba

  • Organizacija takmičenja je takva da prvo mesto ne garantuje direktan plasman u Prvu ligu Srbije, ali je naš prevashodni cilj da sezonu završimo kao prvaci. Da li će to biti dovoljno da naredne sezone igramo viši rang, videćemo. Ne opterećujemo ni igrače ni stručni tim imperativom jer je važnije ono što je predsednik rekao, da 80% igrača potiče iz našeg omladinskog pogona, to nema ni jedan klub iz Srpske lige , naglasio je Stojković.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare