Predsednik GFK Dubočica: Igračima dugujemo 3,5 plate ali planiramo da 2026. budemo superligaši

LESKOVAC

Dejan Savić, predsednik GFK Dubočica rekao je danas, odgovarajući na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress, da igračima 3,5 plate ali da planiraju da 2025. godine budu superligaši.

*Kakva je situacija u GFK Dubočica, koliko se igračima duguje za plate i kada će ih dobiti?

Dejan Savić: Kada sam 2019. godine došao u klub je postojao praktično samo na papiru. Niko tada nije došao da me pita o planovima, šta ćemo raditi, šta se dešava… Sve što krene da ide dobro, da ide na gore, tu smo mi da sami između sebe to upropastimo, jer smo takvi ljudi. Mi dugujemo tri ipo plate igračima, sa doprinosima i porezima to je oko 19 miliona. Imamo i dobavljače koje trebamo ove nedelje da rešimo, što je nekih 2,5 miliona. Plan uprave je da kroz transfere igrača, što je jako bitno, omogućimo funkcionisanje kluba i ispratimo makar one najosnovnije obaveze. Ove nedelje od Crvene zvezde očekujemo uplati za mladog Tasića od pet miliona dinara, a ako se on bude razvijao kako treba, možemo da već u decembru očekujemo 100.000 evra, kao i plus 10% od njegove dalje prodaje. On je trebao prošle godine da ode u Vojvodinu za 12 miliona dinara, ali je njegov otac stopirao taj transfer. Da smo tada dobili tih 12 miliona mi ne bi imali ove probleme i funkcionisali bi potpuno normalno. Inače, GFK Dubočica svakog meseca na ime doprinosa uplaćuje poreskoj upravi blizu milion dinara i na sve poreze koje plaćamo za igrače za razliku u plati oko 400.000. Treba da se zna da mi, ako smo dobili 34 miliona od Grada Leskovca za tekuću godinu, državi Srbiji na ime doprinosa vratimo 12 miliona, na ime ostalih poreza oko 5 miliona.

*Da li je neko od fubalera tužio za zaostale plate?

Dejan Savić: Niko. Mi smo kao porodica. Na žalost, imali smo velike pehove. U mesec ipo dana pred početak prolećnog dela prvenstva sedam igrača nam se povredilo, kad se dodaju i kartoni, imali smo utakmice gde nam je nedostajalo deset igrača. A povrede su bile ozbiljne, zahtevale su i po 5-6 meseci oporavka. Da smo bili kompletni možda bi drugačije pričali, možda bi bili članovi Superlige… Ova liga je skupa, ne može klub da, ako igra u Novom Sadu, da krene ujutru u devet iz Leskovca, stigne tamo u tri i da izađe na teren u četiri da igra. Ekipa mora da ode dan ranije, da se obezbedi spavanje, hrana, sve u skladu sa standardima… Ja sam u svakodnevnom kontaktu sa igračima, sve zaostale obaveze koje imamo ćemo rešiti u dogovoru, bez tužbi i problema, kako bi klub u narednih šest meseci funkcionisao najnormalnije. Veliki su problemi, ali ćemo ih svakako prevazići.

*Kakva je situacija sa sponzorima?

Dejan Savić: Bez sponzora je nemoguće uraditi nešto. Mi radimo na tome, Verujte mi, ja zadjnih tri meseca, od 90 dana sam 110 u Beogradu! Pokušavam i borim se da to stabilizujem i da sve bude kako treba, jer grad pored ovakvog objekta zaslužuje i Superligu i to ću i da ostvarim. Moj plan 2019. godine kada sam došao u klub, je bio da 2023. godine budemo u Prvoj ligi, a 2026. godinu da budemo u Superligi.

*Preporuka UEFA-e FSS-u je bila da ispita neke utakmice Dubočice zbog sumnje na nameštanje rezultata. Da li su igrači na taj način pokušali da nadomeste plate koje im klub duguje?

Dejan Savić: To apsolutno nije tačno. Svašta se priča po kuloarima i raznim kafićima, ali ti ljudi nemaju nikakve obaveze. Što se tih utakmica tiče, mi smo se izjasnili i skinuli sve sumnje sa našeg kluba. Obe te utakmice smo maksimalno odigrali i dali sve od sebe s obzirom na to kakav smo tim imali u tom trenutku.

KAD JE SAVIĆ DOŠAO KOD CVETANOVIĆA

Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da je 2019. godine Dejan Savić došao kod njega i rekao mu da, pošto se aktivno bavio fudbalom, da želi da preuzme GFK Dubočicu.

„Rekao sam mu da će izgubiti energiju, mnogo novaca i živaca, kao i da će biti negativna konotacija šta god da uradi.“ (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Navijač Dubočice
Navijač Dubočice
20 dana pre

Dug je veći, ali eto nek je i 21,5 miliona. A koliko ste para potrošili od 34,5 miliona koje treba da dobijete ove godine? Da li je ostalo još nešto da dobijete od grada do kraja godine? I kad platite dug treba igračima da date do nove godine još 6 plata, pa putovanja i ostalo. Da li će Dubočica uopšte da počne novu sezonu?