PREDSEDNICI PRIVREDNIH KOMORA SERBIJE I KOSOVA U ALFA PLAMU

VRANJE

Predsednik Pivredne komore Srbije Marko Čadež rekao je  danas,   prilikom poseti fabrici „Alfa plam“ u Vranju  da je  ta fabrika primer uspešno privatizovanog preduzeća  I dobrog odnosa prema zaposlenima

„Bio sam u prilici da vidim fabriku za koju zaista mogu da kažem da smo ponosni što je imamo u Srbiji, posebno na jugu. Ona je ne samo primer jednog od usperšno privatizovanih preduzeća, čiji se brend i proizvodi krupnim koracima probijaju na svetsko tržište, već je i primer dobrog odnosa prema zaposlenim, novim tehnologijama, inovacijama i kapitalnim investicijama koje su u toku”, rekao je  Čadež I dodao da se “radi o preduzeću koje je među pet najvećih proizvođaca grejnih tela u svetu i jedan od srpskih najvećih izvoznika“.

„Bisnis ne poznaje politiku”  rekao je predsednik Privredne komore Kosova Safet Gerxhaliu.

predsednik Privredne komore Kosova Safet Gerxhaliu

“ Saradnja dve komore je dobra i nastojimo da promovišemo našu privredu i nove vrednosti. Ovde ima partnerstva. Rad dve komore mora biti dobar primer za ostale regije. Poznato je da skoro 80 odsto tržišta Kosova pokriveno proizvodima sa osnakom „Alfa plam“. To su evropski proizvodi  i mi smo sretni što se mogu naći na našem tržištu. Zbog svih vrednosti koje promoviše, posla koji radi i vizije koju ima, Miroljub Aleksić mora da ponese epitet modernog heroja ovih prostora“, dodao je   Gerxhaliu.

„Poslednje četiri godine od kako smo postali većinski vlasnici uspeli smo da od Alfe napravimo jednog od najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi. Do sadas smo uložili 40 miliona evra. Napravili smo smenu generacija tako da smo zaposlili mlade ljude koji su izneli brzi preporod i napredak. Investirali smo u mašine, tehnologiju, osvojili nove proizvode i time stvorili uslove za još veći obim proizvodnje i prodaju u regionu i Evropi, rekao je  Miroljub Aleksić, predsednik Alko grupe u okviru koje posluje ova kompanija iz Vranja.

Vranje Alfa Cadez 2

“ Zabeležili smo visok profit, povećali proizvodnju, napravili oko 20.000 kvadrata novog prostora, jako puno smo uložili u mašinski park i nove linije  za montažu. U ovom trenutku zaključili smo oko 7 ipo miliona evra za nabavku novih mašina koje će biti montirane u 2016. godini. Tako ćemo zaokružiti mašinski park. Po efikasnosti i moderniaciji bićemo najbolja firma i jedina u Evropi  koja ima četiri nivoa obrade i farbanja svih metalnih pozicija”,dodao je on..
Ove godine “Alfa plam“ je kupila jednu veliku italijansku fabriku, sa najboljim dizajnom koja proizvodi pelet i sada usvajamo proizvodnju. Kupljeno je 70 proizvoda i 17 će biti pripremljeno za Sajam u Veroni, objasnio je Alesić.
U “Alfa plamu“ je 900 zaposlenih. U poslednje tri godine primljeno je oko 150 novih radnika.

Prosek zarade proizvodnih radnika je 48 hiljada dinara. Izvoze u  oko  40 zemalja Evrope.

U delegaciji koja je posetila „Alfa plam“ bio je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Vlade Srbije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare