Predsednici opština na severu Kosova podneli ostavke zbog poreza na proizvode iz Srbije

KOSOVSKA MITROVICA

Predsednici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok podneli su danas ostavke, posle  vanrednih sednica skupština opština sa srpskom većinom na severu Kosova.

Očekuje se ostavka predsednika opštine Zvečan, prenosi RTS.

Ostavke su do sada podneli gradonačelenik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je ranije da će svi gradonačelnici četiri srpske opštine podneti ostavke, o čemu su ga oni i obavestili. „Gradonačelnici četiri opštine će podneti ostavke i napustiti prištinski sistem. Ni skupštine opština, ni bilo koji drugi organi, neće funkcionisati sve do povlačenja diskriminatorskih mera i prestanka kršenja ljudskih prava“, rekao je Đurić za televiziju Hepi. Sud u Kosovskoj Mitrovici, sa sudskim jedinicama u Zubinom Potoku i Leposavću, i sve sudije i radnici tih sudova prestali su sa radom danas u 9 sati, solidarišući se sa građanima i protestima koji su organizovani zbog mera Prištine i kršenja ljudskih prava Srba na KiM.

Kako je najavljeno, u podne će biti u Kosovskoj Mitrovici održan miran protest.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare